Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia – Liviu Antonesei

0
(0)

Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia - Liviu Antonesei

Unsprezece povestiri inedite, tratind in special relatia de cuplu, dar si o serie de drame mici, cotidiene. Desi tarile in care autorul isi poarta personajele sint diferite (si, prin asta, se asigura spectaculozitatea „decorului”), preocuparea majora ce leaga textele si creeaza tematica intregului volum este aceea a confruntarii cu propriul destin, la o virsta la care iti constientizezi nu doar maturitatea, ci si calea ei fireasca spre batrinete.
 
„Povestirile lui Liviu Antonesei creeaza o atmosfera in care nu te simti deloc un intrus, sint o impletire ingenioasa de viata frusta, eseu, jurnal si reportaj. In plus, textele lui se caracterizeaza prin indrazneala, printr-o anume ofensiva a faptelor expuse, rezultata din nuditatea lor. El incearca sa fie inventiv, «sa se joace», sa varieze naratorii, sa combine planurile narative, sa combine naratiunea propriu-zisa cu comentariul ei compus din justificari, motivatii, derogari.” (Grigore Chiper)
„Prozatorul Liviu Antonesei e un postmodern pursinge. El readuce fara inhibitii vocea autorului in text, amesteca abil realitatea cu fictiunea, «pacaleste» conventia literara, asemeni tuturor «meseriasilor» postmodernisti si strabunilor lor din secolul al XVIII-lea. Toate acestea pentru a-l readuce mai aproape pe cititor de text, pentru a-l cuceri. Si, trebuie spus, povestirile lui Antonesei sint cuceritoare…” (Andrei Bodiu)
O carte proaspata, placuta la lectura, dar in aceeasi masura puternica si profunda.
Liviu Antonesei (n. 1953) este doctor in stiintele educatiei, profesor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi. Domenii de competenta: introducere in stiintele educatiei, metodologia cercetarii, antropologia culturii. De asemenea, este scriitor, membru al PEN Club si ASPRO si jurnalist. Fondator si presedinte al revistei de cultura Timpul. Membru al Asociatiei Internationale a Sociologilor de Limba Franceza si al board-lui stiintific al International Journal of Humanistic Ideology. A debutat in 1988 cu volumul de eseuri Semnele timpului. Autor a opt volume de literatura (poezie, proza, eseu) si a noua volume in domeniul disciplinelor antropologice (stiintele educatiei, istoria, sociologia si filosofia culturii, stiinte politice). La Editura Polirom a mai publicat: Jurnal din anii ciumei, 1987-1989. Incercari de sociologie spontana (1995), Paideia. Fundamentele culturale ale educatiei (1996), O prostie a lui Platon. Intelectualii si politica (1997), Managementul universitar: de la viziunea conducerii la misiunea de succes (in colaborare, 2002), O introducere in pedagogie. Dimensiuni axiologice si transdisciplinare ale educatiei (2002), Literatura, ce poveste! Un diptic si citeva linkuri in reteaua literaturii (2004), Polis si Paideia. Sapte studii despre educatie, cultura si politici educative (2005).


Autor: Liviu Antonesei
ISBN: 9789734626311
Editura: Polirom
Anul publicării: 2012
Pagini: 224Format: 130×200 mm.
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.