Tulburarile de comportament alimentar si obezitatea la copii si adolescenti – Violeta Enea, Adela Moldovan, Raluca Anton

Tulburarile de comportament alimentar si obezitatea la copii si adolescenti - Violeta Enea, Adela Moldovan, Raluca Anton

Prefata de Ion Dafinoiu
 
„Obiectivul cartii este de a umple golurile de informatie din literatura de specialitate disponibila in limba romana prin abordarea terapeutica a tulburarilor de comportament alimentar la copii si adolescenti. Tratamentul acestor tulburari, in mod obisnuit, presupune mobilizarea unei intregi echipe de specialisti care poate include, in afara de psihologul clinician, un medic pediatru, un internist (eventual endocrinolog sau cardiolog), un psihiatru, un dietetician si diferiti terapeuti, in functie de caz. Volumul se adreseaza tuturor acestor categorii de specialisti interesati de perspectiva psihologica a acestor tulburari si, in egala masura, parintilor si studentilor la psihologie si medicina. Parintii vor avea ocazia de a intelege rolul activ pe care il au de indeplinit in lupta cu tulburarea de alimentatie, iar cartea le va pune la dispozitie recomandari privind caile de actiune adecvate pe care ar putea sa le urmeze in cazul fiecarei tulburari in parte.” (Ion Dafinoiu)
Din cuprins:
Normalitate si patologie in comportamentul alimentar – Tipuri de tulburari alimentare la copii si adolescenti – Anorexia nervoasa – Bulimia nervoasa – Tulburarea de alimentare compulsiva – Probleme alimentare atipice – Cauze ale tulburarilor alimentare la copii si adolescenti – Comorbiditati asociate tulburarilor alimentare – Obezitatea la copii si adolescenti.

Violeta Enea este conf. univ. dr. in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, si psihoterapeut format in hipnoza clinica si terapie ericksoniana. La Editura Polirom a mai publicat: Anorexia nervoasa (in colab., 2012), Bulimia nervoasa (in colab., 2016) si Tulburarile de comportament alimentar si obezitatea la copii si adolescenti (in colab., 2017).
Adela Moldovan este psihoterapeut specialist, format in terapie cognitiv-comportamentala, si a obtinut titlul de doctor in psihologie in cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie, avind ca tematica tratamentul psihologic al obezitatii. Preocupata de domeniul comportamentului alimentar, este si ambasador voluntar al Jamie Oliver’s Food Revolution. In aceasta calitate a desfasurat mai multe proiecte de promovare a alimentatiei sanatoase in gradinite si scoli. Timp de doi ani a sustinut seminare pentru studentii Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” la materiile „Psihodiagnostic”, „Interventii si diagnostic la copii” si „Profile atipice de dezvoltare”. In prezent sustine cursul „Psihologia comportamentului alimentar” in cadrul Facultatii de Biologie a Universitatii „Babes-Bolyai”. Este managing partner la PsyLife Clinic si sustine cursuri de formare profesionala continua pentru specialistii interesati de domeniul psihologiei si psihoterapiei, dar si pentru parintii interesati de dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase de alimentatie si somn la copiii lor. De asemenea, desfasoara sedinte de consiliere si psihoterapie cu persoane afectate de tulburari de comportament alimentar sau cu familiile acestora. Are numeroase participari la conferinte si lucrari publicate in reviste cu impact la nivel international (Journal of Evidence-Based Psychotherapies, Eating Behaviors etc.).

Raluca Anton este psihoterapeut specialist, format in terapie cognitiv-comportamentala, si a obtinut titlul de doctor in psihologie in cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie. Pasionata de televiziune, colaboreaza din anul 2011 cu Look TV, unde realizeaza emisiunea „Jurnal de psiholog”. Timp de doi ani a sustinut seminare pentru studentii Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, la materiile „Psihodiagnostic” si „Interventii si diagnostic la copii”. In prezent este managing partner la PsyLife Clinic si sustine cursuri de formare profesionala continua pentru specialistii interesati de domeniul psihologiei si psihoterapiei, fiind acreditata si ca supervizor de catre Colegiul Psihologilor. Are numeroase participari la conferinte si lucrari publicate in reviste cu impact la nivel international (Journal of Evidence-Based Psychotherapies, International Journal of Psychology etc.).


Autor: Violeta Enea
ISBN: 9789734664665
Editura: Polirom
Anul publicării: 2017
Pagini: 248Format: 130×200 mm.
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )