Trusa optica 1 – contine echipamente si dispozitive pentru realizarea unor experimente privind demonstrarea legilor de baza ale opticii geometrice

Trusa optica 1 - contine echipamente si dispozitive pentru realizarea unor experimente privind demonstrarea legilor de baza ale opticii geometrice

Trusa contine echipamente si dispozitive necesare pentru realizarea unor experimente privind demonstrarea legilor de baza ale opticii geometrice. Include peste 20 componente: sina, calareti, lentile, prisma, oglinzi etc.
Ca baza pentru experimente se foloseste o sina speciala cu profil. Pe aceasta sina, cu ajutorul calaretilor, pot fi montate rapid echipamentele pentru fiecare experiment in parte, astfel incat desfasurarea acestora sa fie vizualizata de catre intreaga clasa de elevi.
Materialele sunt dispuse intr-o cutie de plastic cu dimensiunile 312x427x150 mm, cu insertie de spuma ce asigura transportarea, in siguranta, a materialelor.
Trusa este insotita de un manual de utilizare, unde sunt prezentate componentele acesteia, modul lor de utilizare, precum si imagini ale experimentelor.

Observatii:
Pentru realizarea experimentelor, se foloseste suplimentar o sursa de tensiune DC 12V/2.
Experimente ce pot fi realizate:
1. Propagarea luminii
2. Fenomenul de umbrã
3. Camera obscura (aparatul foto)
4. Reflexia luminii pe oglinda planã
5. Reflexia luminii pe oglinda sfericã
6. Refractia luminii
7. Refractia luminii in apã
8. Lentile convergente
9. Lentile divergente
10. Distanta focalã a unei lentile convergente
11. Model – Ochiul
12. Ochil miop – corectare
13. Ochiul hipermetrop- corectare
14. Lupa
15. Telescopul
16. Binoclul
17. Diascopul
18. Microscopul
19. Dispersia luminii
20. Absorbtia luminii


Autor