Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale – Daniel David

0
(0)

Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale - Daniel David

Psihoterapiile cognitive si comportamentale sint prototipul demersului stiintific in psihoterapie, beneficiind de teorii fundamentate stiintific si strategii terapeutice pentru promovarea sanatatii si tratamentul patologiei validate prin studii clinice controlate.

Din acest motiv sint psihoterapiile cel mai bine reprezentate la nivelul comunitatii stiintifice, cele mai raspindite in practica si preferate de casele de asigurari de sanatate. Adresat specialistilor clinicieni, cercetatorilor, studentilor de la facultatile de profil si profesionistilor in politici publice de sanatate, volumul prezinta cele mai importante teorii si proceduri terapeutice cognitiv-comportamentale, argumentind in favoarea utilizarii acestora ca platforma de integrare in psihoterapie si de promovare a psihoterapiei ca stiinta.

Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, si directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din Romania conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar). Profesorul David este cel care a introdus in tara primele cursuri de psihologie pozitiva, in cadrul Scolii clujene de psihologie clinica si psihoterapie, fondata de acesta la Universitatea „Babes‑Bolyai”; psihologia pozitiva astfel introdusa in Romania se inscrie in paradigma traditionala internationala (initiata de profesorul american Martin Seligman) si se ancoreaza si in noile dezvoltari din domeniu, prin integrare cu abordarile cognitiv‑comportamentale de tip validat stiintific (evidence‑based) (prin modelele de psihologie pozitiva dezvoltate de profesorii americani Albert Ellis si Aaron T. Beck). La Editura Polirom a mai publicat: Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2013), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a, 2012; ed a III‑a, 2017), Dezvoltare personala si sociala. Eseuri si convorbiri despre viata (2014), Psihologie si tehnologie. Fundamente de roboterapie si psihoterapie prin realitate virtuala (in colab., 2015) si Psihologia poporului roman. Profilul psihologic al romanilor intr‑o monografie cognitiv‑experimentala (2015).


Autor: Daniel David
ISBN: 9789734668199
Editura: Polirom
Anul publicării: 2017Ediția: 3
Pagini: 368Format: 160×235
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.