Transmisiunea in direct – Anamaria Neagu

0
(0)

Transmisiunea in direct - Anamaria Neagu

Transmisiunea in direct este utilizata tot mai frecvent de televiziuni pentru a-si dinamiza jurnalele, pentru a le face mai atractive si mai accesibile publicului. Acordind o atentie deosebita zonei stirilor, manualul ofera celor care doresc sa devina jurnalisti de televiziune informatii detaliate despre componenta redactiei, verificarea datelor, tipurile si structura stirilor, etapele unei transmisiuni in direct si prezenta reporterului in fata camerei – de la machiaj si vestimentatie pina la postura si gestica. Partea teoretica este completata de exemple din experienta reporterilor de teren, de recomandari facute de unii dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de televiziune din Romania, precum si de exercitii care au ca scop dezvoltarea abilitatilor viitorilor reporteri.
Din cuprins:
O redactie, o echipa – Generalitati despre stirea de televiziune – Pas cu pas, in direct – Imaginea in transmisiunea in direct – Codul vizual – Cum sa prevezi neprevazutul – Interviul in direct – Trans-misiunea in direct din strainatate – Dincolo de direct e o intreaga viata – Vocea noastra cea de toate zilele.
Anamaria Neagu este licentiata a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti, unde preda in prezent un curs dedi­cat transmisiunii in direct masteranzilor din ultimul an la specializarea jurnalism tematic. Are experienta in presa, unde a lucrat mai intii in redac­tia Gazetei Sporturilor, apoi, din 2005, in redactia postului Realitatea TV (reporter, editor sport, editor stiri), iar din 2010 la Prima TV, in functia de editor of the day.


Autor: Anamaria Neagu
ISBN: 9789734626366
Editura: Polirom
Anul publicării: 2012
Pagini: 240Format: 135×200 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.