Transferul dreptului de proprietate prin vanzare – Serban Mircioiu

Transferul dreptului de proprietate prin vanzare - Serban Mircioiu

Lucrarea Transferul dreptului de proprietate prin vanzare. Studiu de drept comparat, redactata de domnul Serban Mircioiu, abordeaza o tema interesanta, la cunostinta noastra netratata inca monografic in literatura de specialitate din Romania si care este extrem de actuala, deoarece examineaza nu numai solutiile noului Cod civil roman in materie, ci si reglementarile din alte spatii juridice europene, cu atat mai interesante in contextul discutiilor tot mai accentuate asupra unui posibil Cod civil european.
Tema lucrarii prezinta un grad ridicat de complexitate, deoarece se intrepatrunde cu multe institutii fundamentale ale dreptului privat, prezinta particularitati specifice fiecarui sistem de drept national si a presupus o activitate de cercetare ampla, de drept comparat, mai ales din spatiul juridic german (Austria si Germania), dar fara sa fie ignorat sistemul englez, de common law.
De asemenea, este de remarcat amplitudinea istorica a cercetarii, care se intinde de la vechiul drept biblic si pana la ambitioasele proiecte europene de unificare a dreptului privat, cum este Draft Common Frame of Reference.
In acest fel, autorul propune o ambitioasa viziune istorica si comparatista asupra uneia din cele mai interesante si controversate probleme din aria dreptului civil, si anume transferul dreptului de proprietate prin vanzare, iar lectura lucrarii va fi neindoielnic utila teoreticienilor si practicienilor dreptului, dar si studentilor masteranzi si doctoranzi, interesati sa realizeze un studiu aprofundat in domeniu.
Conf. univ. dr. Flavius A. Baias
Decan
Facultatea de Drept
Universitatea din Bucuresti


Autor: Serban Mircioiu
ISBN: 9786066732192
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2014
Pagini: 532
Categoria: Carti drept