Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal. Editia a III-a – Mihai Olariu, Catalin Marin

0
(0)

Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal. Editia a III-a - Mihai Olariu, Catalin Marin

Editia a III-a a lucrarii Teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal vine in intampinarea absolventilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru participarea la examenele de admitere in magistratura si avocatura. Fiind ganditǎ astfel, lucrarea de fatǎ cuprinde analiza prevederilor legale procesual penale in vigoare de la 1 februarie 2014, astfel incat continutul volumului este indispensabil tuturor juristilor si in special celor care vor lua parte la examenele de admitere si de definitivare in profesie.
Structura lucrǎrii corespunde tiparului fixat de Institutul National al Magistraturii, respectiv Institutul National pentru Pregǎtirea si Perfectionarea Avocatilor pentru tematica examenelor organizate de cǎtre cele doua institute, oferindu-vǎ posibilitatea de a vǎ testa cunostintele cu privire la materia dreptului procesual penal.
Lucrarea Teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal cuprinde un numar de peste 1200 grile in lumina noului Cod de procedurǎ penalǎ – atat partea generalǎ, cat si partea speciala –, grile actualizate in acord cu Legile nr. 75/2016 si nr. 116/2016, precum si cu O. U. G. nr. 6/2016 si nr. 18/2016. Astfel, prezenta editie a avut drept scop revizuirea grilelor si actualizarea acestora in functie de ultimele modificari legislative aduse Codului de procedura penala, precum si prin deciziile Curtii Constitutionale, dar si suplimentarea grilelor.
In scopul de a favoriza intelegerea materiei, rǎspunsurile grilelor propuse sunt insotite de explicatii apte sǎ evidentieze mecanismul de solutionare a acestora, in comparatie cu prevederile Codului de procedurǎ penalǎ din 1968. Analizele si explicatiile textelor de lege incidente, trimiterile legislative, doctrinare si jurisprudentiale, corespondentele si solutiile propuse de catre autori reprezinta atuuri ale lucrarii.


Autor: Mihai Olariu, Catalin Marin
ISBN: 9786063902857
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2018Ediția: 3
Pagini: 292
Categoria: Drept / Juridice / Legislatie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.