Teoria aschierii – Filip Gabriel Ciolacu, Nicolae Craciunoiu

0
(0)

Teoria aschierii - Filip Gabriel Ciolacu, Nicolae Craciunoiu

Cursul didactic Teoria aschierii prezinta notiuni ce constituie bazele teoretice pentru abordarea unor discipline tehnice, de specialitate, necesare formarii inginerilor ce vor activa in domeniul constructiilor de masini. Notiunile prezentate constituie o aplicatie a unor discipline fundamentale ca fizica, matematica, mecanica, rezistenta materialelor, stiinta materialelor, tehnologia materialelor, etc.
Lucrarea este structurata pe 13 de capitole, cu referinte bibliografice, contine liste ale figurilor si tabelelor. Toate problemele prezentate sunt reduse la minimul necesar fara a se intra in detalii sau in probleme ce sunt studiate de alte discipline. Problematica prezentata permite structurarea lucrarii in doua parti.
Prima parte, constituita din capitolele 1… 4, prezinta notiunile de baza privind generarea suprafetelor prin aschiere; generarea suprafetelor pe masinile-unelte, cinematica procesului de aschiere, notiuni privind lanturile cinematice ale masinilor-unelte.
Partea a doua, capitolele 5… 13, analizeaza bazele fizice ale procesului de aschiere. Sunt prezentate fenomenele ce caracterizeaza procesul de aschiere, marimile prin care acesta este apreciat, interdependentele dintre fenomenele specifice. Analiza se realizeaza, in special, prin explicarea fizica, fara a se insista asupra aspectelor demonstrative, cu scopul de a permite intelegerea, cat mai bine, de catre studenti a problematicii prezentate.
Cursul este destinat studentilor ce urmeaza specializari din domeniile inginerie mecanica, ingineria materialelor, inginerie economica, dar poate fi utilizat si de studentii de la alte specializari ale facultatilor cu profil mecanic. Poate fi util si celor care sunt interesati de a intelege fenomenele ce caracterizeaza prelucrarea prin aschiere. – Autorii


Autor: Filip Gabriel Ciolacu
ISBN: 9786061408139
Editura: Editura Universitara Craiova
Anul publicării: 2014
Pagini: 188
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.