Stoner – John Williams

0
(0)

Stoner - John Williams

William Stoner, fiul unor fermieri, se inscrie la Universitatea din Missouri pentru a studia agricultura. Incet-incet, isi da seama ca adevarata sa vocatie este literatura. Ajuns profesor, va incerca sa insufle generatiilor de studenti dragostea pentru lectura, ducind in acelasi timp o viata aparent banala, care capata insa o valoare universala.
E, de fapt, viata majoritatii dintre noi, cu conflictele, singuratatile, izbinzile si mai ales infringerile noastre intr-o lume cel mai adesea potrivnica. Stoner este o experienta literara unica, un imn inchinat literaturii care ne modeleaza vietile.
O capodopera necunoscuta, un roman  redescoperit dupa 50 de ani si devenit bestseller international
„Una dintre cele mai fascinante carti pe care le veti citi vreodata.” (Tom Hanks)
Traducere din limba engleza de Ariadna Ponta
Scriitor, editor si profesor universitar, John Williams s-a nascut in 1922 in Clarksville, Texas. S-a inrolat in aviatia Statelor Unite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, petrecind doi ani si jumatate in China, Birmania si India. La sfirsitul razboiului, se inscrie la Universitatea din Denver. Debuteaza in 1948 cu romanul Nothing But the Night, urmat de volumul de poeme The Broken Landscape (1949). In 1960 ii apare al doilea roman, Butcher’s Crossing, o fresca a vietii din Kansasul anilor 1870. In 1963, gratie unei burse Rockefeller, face o calatorie de documentare in Italia, calatorie care va sta la baza romanului sau din 1972, Augustus. In 1965 ii apare romanul Stoner, povestea vietii unui profesor imaginar de la Universitatea din Missouri. Intrat in atentia publicului dupa aproape jumatate de secol, romanul devine fenomen editorial international, traducerea in limba franceza fiind semnata de celebra scriitoare Anna Gavalda. Romanul Augustus, care infatiseaza Roma din timpul imparatului Octavian Augustus, a primit prestigiosul National Book Award for Fiction, ex aequo cu Chimera de John Barth. John Williams a murit in 1994, inainte de a termina manuscrisul romanului The Sleep of Reason.


Autor: John Williams
ISBN: 9789734661794
Editura: Polirom
Anul publicării: 2016Ediția: 2
Pagini: 336Format: 106×180 mm.
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.