Statistica aplicata in psihologie – Valentin Clocotici, Aurel Stan

0
(0)

Statistica aplicata in psihologie - Valentin Clocotici, Aurel Stan

Cuprins: Notiuni introductive – Scale de masura si statistici – Indicatori de masura a imprastierii – Prezentarea si sistematizarea datelor – Notiuni de teoria probabilitatilor – Inferenta statistica. Estimatii – Testarea ipotezelor statistice – Asocierea datelor – Analiza dispersionala
 Raportarea sub forma statistica a iformatiilor in societatea contemporana face necesara intelegerea notiunilor de specialitate, atit in scopul utilizarii corecte a datelor, cit si pentru evitarea "capcanelor" de manipulare a opiniei publice. Lucrarea de fata apare in acest context ca un manual ce abordeaza clar si sistematic rationamentul si conceptele statistice. Ea se adreseaza cu precadere psihologilor, sociologilor si specialistilor din disciplinele conexe, precum si studentilor care se pregatesc in domeniul psihopedagogiei si al stiintelor socioumane.
Valentin Clocotici este profesor la Facultatea de Informatica a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, coautor al cartii Metode statistice aplicate in industria textila, Editura Tehnica, Bucuresti, 1988. Alaturi de psihologul Aurel Stan, a publicat la Editura Polirom Statistica aplicata in psihologie (2000).
Aurel Stan este lector universitar doctor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi. Preda cursuri de statistica psihologica, teoria elaborarii testului psihologic si resurse umane. La Editura Polirom a mai publicat „Statistica aplicata in psihologie” (in colaborare cu Valentin Clocotici, 2000) si „Testul psihologic. Evolutie, constructie, aplicatii” (2002)


Autor: Clocotici, Stan
ISBN: 9736835774
Editura: Polirom
Anul publicării: 2000
Pagini: 296Format: 160×235
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.