Starea justitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 – 2020 – Marin Voicu

0
(0)

Starea justitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020 - Marin Voicu

Functia de judecator  nu este infailibila.

Exercitiul ei este si trebuie sa fie supus examenului profesional si social. In fata acestui exercitiu societatea nu poate sa ramana muta, caci, inainte de toate, obiectul exercitarii functiei de judecator il constituie fiinta umana, cu toate atributele sale.

In aceste vremuri nedorite, judecatorii nu trebuie sa-si uite menirea si puterea pe care o au, nu trebuie sa-si exercite misiunea sub teama fata de puterea politica, fata de alte autoritati sau institutii  "colegiale",  care se vor a sti totul intr-o discretie de fatada".

(din articolul,, Lasati-i pe judecatori sa judece. Misiunea judecatorilor in Casa justitiei", Capitolul III, par. 1).

Complexul volum,, Starea justitiei. Culegere de articole, note si comentarii – 2019-2020" semnat de prof. univ. dr. Marin Voicu aduce noutati din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene intr-un an important: 70 de ani de la formarea Consiliul Europei la (1950) si la 60 de ani de infiintare a CEDO (1959), prezentand reformele structurale realizate si viitorul acestora in viziunea unor presedinti ai Curtii Europene. De asemenea, autorul dezbate un subiect des abordat si discutat in ultima perioada: Statutul si cariera judecatorilor. Pensiile de serviciu – obiect de agresiune a puterii politice in ultimii 20 de ani. In completarea lucrarii vine prezentarea conferintelor academice anuale de la Constanta, la care au luat cuvantul reputate personalitati din domeniu. Lucrarea de fata se incheie cu doua interviuri din care aflam lucruri interesante din activitatea profesorului Marin Voicu, autorul a numeroase volume de referinta in domeniul justitiei. – Luciana Raducanu


Autor: Marin Voicu
ISBN: 9786063907012
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2020
Pagini: 490
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.