Spune”pot”si vei putea! Editia a III-a-Norman Vincent Peale

Spune'pot'si vei putea! Editia a III-a-Norman Vincent Peale

Cartea Spune„pot“ si vei putea! este o pledoarie pentru tenacitate, pentru invingerea temerilor si pentru cultivarea unei gandiri optimiste.  Este, pana la urma, o pledoarie pentru viata, cu nelipsitele ei probleme— care, de altfel, sunt menite sa ne formeze, nu sa ne ingenuncheze.

Cu fiecare obstacol pe care il depasim, ne regasim mai puternici. In vederea consolidarii increderii in fortele proprii, Norman Vincent Peale lanseaza ideea de a ne rezolva dificultatile prin rationament, adoptand solutii pe care, in mod

obisnuit, nu le avem in vedere. Autorul ne indeamna sa ne mentinem sanatatea spirituala, sa folosim anticipatia pozitiva pentru a obtine ceea ce ne dorim si, mai ales, sa ne identificam forta interioara, reusind, astfel, sa trecem peste orice greutate.

In cei peste 60 de ani de activitate sustinuta, in care a scris carti, a participat la emisiuni radiofonice si a tinut discursuri in fata publicului larg, dr. Peale si-a facut milioane de adepti si de prieteni, de la presedinti de corporatii pana la artisti, moderatori din media si oameni obisnuiti. De asemenea, a scris peste 40 de lucrari care s-au bucurat de o primire extraordinara din partea publicului.

Norman Vincent Peale (1898–1993), autorul a patruzeci si sase de carti, a fost un reputat orator specializat in probleme motivationale, cunoscut in lumea intreaga sub numele de„Predicatorul de milioane“. A fost cel dintai sustinator al teoriei„gandirii pozitive“ si a scris mai multe carti devenite bestselleruri internationale, pe aceasta tema. Una dintre ele este Forta gandirii pozitive, vanduta in peste 20 de milioane de exemplare si tradusa in 41 de limbi.
Activitatea profesionala a lui N. V. Peale s-a intins pe sase decenii, incluzand, fapt fara precedent, o perioada de cincizeci si doi de ani ca pastor principal la Biserica Marble Collegiate din New York. Este fondatorul Institutului pentru Religie si Sanatate, o clinica psihiatrica ce are la baza terapia prin religie, si al revistei Guideposts, care a avut un tiraj de peste patru milioane de exemplare.
Mesajele sale au inspirat mai mult de un milion de cititori ai revistei lunare Plus: The Magazine of Positive Thinking, publicata de Fundatia pentru un Trai Crestin si infiintata in 1940 de el si de sotia lui, Ruth Stafford Peale.
Pentru contributiile din domeniul teologiei, Peale a primit in 1984 de la presedintele Ronald Reagan„Medalia Prezidentiala pentru Libertate“ (cea mai mare distinctie care poate fi acordata unui civil in Statele Unite).


Autor: Norman Vincent Peale
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2012
Pagini: 312