Self Help – Edward Docx

0
(0)

Self Help - Edward Docx

O familie imprastiata in patru orase, o scrisoare misterioasa, o moarte neasteptata: Self Help are toate ingredientele unui thriller, dar este mai mult decat atat. In cautarea adevarului ascuns cu mult timp in urma, pornim in rescrierea cronicii familiei Glover din perspectiva fiecarui membru: Maria si sotul ei, Nicholas, gemenii Gabriel si Isabella, Arcadi, fiul abandonat. Rezultatul este un roman ca o papusa ruseasca: fiecare poveste ascunde o alta si fiecare descoperire conduce la un nou mister.
Incununat cu Premiul Geoffrey Faber si nominalizat la Man Booker, Self Help este o poveste de o frumusete stranie despre dragoste si loialitate, pierderi si dezvaluiri, si despre mostenirea distrugatoare a minciunii.
Edward Docx s-a nascut in nordul Angliei si a copilarit in Manchester si Londra. Dupa scoala, a urmat cursurile Christ’s College, Cambridge, unde a studiat literatura engleza. Si-a inceput cariera de scriitor profesionist lucrand pentru diverse ziare nationale.
Primul sau roman, The Calligrapher, apare in 2003 si este foarte bine primit de critica si de public, fiind selectat de San Francisco Chronicle in lista celor mai bune carti ale anului. In 2007 publica cel de-al doilea roman, Self Help – intitulat Pravda (Adevarul) in S. U. A. – care este nominalizat la Man Booker si castiga Premiul Geoffrey Faber. Cel mai recent roman al sau, The Devil’s Garden, a fost publicat in 2011. Edward Docx a scris pentru The Times, The Telegraph, The Washington Post, The Guardian, The Observer, Vogue si The Independent. Traieste si lucreaza in Londra.


Autor: Edward Docx
ISBN: 9789731984773
Editura: Vellant
Anul publicării: 2012
Pagini: 408
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.