Scurta istorie a infinitului (paperback) – Brian Clegg

0
(0)

Scurta istorie a infinitului (paperback) - Brian Clegg

Scurta istorie a infinitului (paperback) – Brian Clegg
 Ce este, de fapt, infinitul, care i-a innebunit secole la rand si pe filosofi, si pe oamenii de stiinta? Cum se face ca el anuleaza pana si regulile matematicii? Mai mult, cum e cu putinta sa existe ceva care depaseste pana si infinitul?
De la Arhimede, care incerca sa numere cate boabe de nisip pot umple infinitul, pana la transfinitul lui Cantor si la cele mai recente teorii despre realitatea fizica a universului, Brian Clegg face o incursiune irezistibila in granitele infinitului. In cartea lui, fapte din viata de zi cu zi sau fapte iesite din comun se intalnesc cu idei esoterice. Pentru cititorii interesati de matematica, filosofie, spiritualitate ori pentru orice cititor curios, volumul lui este o lectura provocatoare.

„Scurta istorie a infinitului prezinta intr-un mod accesibil si deschis teorii despre infinit formulate de teologi, matematicieni si filosofi din Grecia antica pana in prezent… O carte fascinanta.“
The Independent
 Traducator:  Vlad Lupescu
 Paperback
 Despre autor:
 Brian Clegg s-a nascut in Rochdale, Marea Britanie, in anul 1955 si a studiat stiintele naturii la Cambridge University, specializandu-se in fizica experimentala. Si-a aprofundat studiile la Lancaster University, axandu-se pe cercetare operationala. S-a alaturat apoi companiei British Airways, unde a format un departament nou, dedicat solutiilor high-tech pentru aviatie. In 1994 si-a creat propria companie de consultanta in dezvoltarea ideilor si a colaborat cu BBC, Sony, Banca Regala a Scotiei etc. A semnat numeroase articole pentru publicatii ca The Observer, Nature, The Times, Personal Computer World, BBC Focus sau BBC History, a realizat emisiuni de radio si de televiziune si a sustinut conferinte la universitati si institutii prestigioase precum Royal Institution de la Londra.

Membru al Royal Society of Arts, Brian Clegg a debutat in volum in anul 2001 cu Light Years, dupa care au urmat peste douazeci de lucrari de popularizarea stiintei, multe dintre ele traduse in strainatate. Printre cele mai recente se numara The Quantum Age (2014), Final Frontier: The Pioneering Science and Technology of Exploring the Universe (2014), Science for Life (2015) si How Many Moons Does the Earth Have? (2015).


Autor: Brian Clegg
ISBN: 9786067586053
Editura: Nemira
Anul publicării: 2016
Pagini: 264Format: 140 x 205 mm
Categoria: Spiritualitate

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.