Scrieri III. Panegirice – Sfantul Neofit Zavoratul din Cipru

0
(0)

Scrieri III. Panegirice - Sfantul Neofit Zavoratul din Cipru

Scrieri III. Panegirice – Sfantul Neofit Zavoratul din Cipru 
Traducere din limba greaca veche de Laura Enache. Studii introductive de N. Papatriandafillou – Theodoridis si T. Yiankou traduse din limba neogreaca de Emanuel Dumitru. Editie ingrijita de Pr. Dragos Bahrim 
"Asadar, la acest cinstit si umbros pom impreuna cu Pastorul cel Bun si cu Mirele, facand aluzie mireasa, zicea astfel: Vesteste-mi mie, Cel pe care L-a iubit sufletul meu, unde-ti pasti turmele, unde te culci la amiaza, ca ranita de dragoste sunt eu, arata-mi mie chipul Tau, adica intruparea Ta mantuitoare, si fa-mi auzit glasul tau, adica dumnezeiestile invataturi. Caci glasul Tau e placut, adica mai inalt decat cele profetice si decat orice glasuri, si chipul Tau, frumos. Caci eu sunt floare din campie si crinul din vai, vesteste-mi, Cel pe care l-a iubit sufletul meu, unde-ti pasti turmele, unde te culci la amiaza, oare nu cumva pe intreitul acela pom din munte, pe Golgota? Vesteste-mi unde-Ti pasti turmele, unde Te culci la amiaza. 
Cautandu-te, asadar, pe muntele Golgotha, l-a amiaza, Te voi gasi numaidecat pe Tine dormind pe intreitul pom. Acolo, zice, in muntele acela, pe pin, pe cedru si pe chiparos, pe intreitul pom desfatat, Ma vei gasi dormind. La amiaza Eu Mesia, in mijlocul pamantului in locul Capatanii si pe Golgotha de voie voi dormi si Ma voi trezi si voi paste turmele Mele." 
Sfantul Neofit Zavoratul din Cipru    


Autor: Sfantul Neofit Zavoratul din Cipru
ISBN: 9786066665704
Editura: Doxologia
Anul publicării: 2016
Pagini: 569
Categoria: Religie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.