Sa dam glas Sfintei Evanghelii. Sugestii si idei ajutatoare pentru predici – Pr. dr. Ioan Chirvasa

Sa dam glas Sfintei Evanghelii. Sugestii si idei ajutatoare pentru predici - Pr. dr. Ioan Chirvasa

Inovatoare in peisajul omiletic ortodox romanesc, aceasta carte sprijina efortul educational al Bisericii noastre, punand la dispozitia preotilor cateva idei necesare pentru ca predica lor sa fie cat mai bine argumentata si sa razbata in sufletele ascultatorilor.
Predica este esentiala in calauzirea poporului lui Dumnezeu, pentru patrunderea invataturii de credinta, pentru stimularea rodniciei credintei si pentru ca fiecare ascultator sa poata deveni, la randul lui, un misionar prin cuvant si fapta, cel care sa traiasca si sa propovaduiasca cuvantul auzit acolo unde vietuieste si munceste.
Efortul Parintelui Ioan Chirvasa este laudabil din aceasta perspectiva, mai cu seama ca ofera calitate ideilor pe care clericii le pot folosi in predicile lor. Volumul reprezinta o necesitate pastorala, deoarece se constata ca sunt destui preoti care nu isi pregatesc cuvantul lor, ori care din diverse motive ofera ascultatorilor predici insuficient de bine elaborate pentru a determina o innoire spirituala, fie ea cat de mica.
Aceasta carte cuprinde idei necesare predicilor duminicale si din sarbatori, bine si atent structurate, astfel incat sa fie mereu de folos celui ce cauta inspiratie pentru predica, prin urmare nefiind o carte pe care dupa ce ai citit-o sa o lasi de-o parte.
Pr. prof. univ. dr. Stefan Florea


Autor: Pr. dr. Ioan Chirvasa
ISBN: 9786066668934
Editura: Doxologia
Anul publicării: 2020
Pagini: 210
Categoria: Sfaturi Practice