Religie, cultul ortodox. Manual pentru clasa a VI-a – Cristian Alexa

0
(0)

Religie, cultul ortodox. Manual pentru clasa a VI-a - Cristian Alexa

Dupa ce in clasa a V-a am studiat impreuna numeroase teme din Vechiul Testament, in acest an scolar vom continua parcursul scripturistic, descoperind invataturi din Noului Testament.
Persoana centrala despre care vom invata in acest manual este Mantuitorul Iisus Hristos, prin Care s-au implinit profetiile vechi-testamentare. Studiul incepe cu nasterea Sa minunata, continuand cu alte momente importante din viata Lui, pana la inaltarea la cer Si trimiterea Duhului Sfant asupra Sfintilor Apostolt
In timpul orelor de religie vom putea analiza noi modele de urmat, precum: Maica Domnului, Sfintele Femei Mironosite, Sfintai Evanghelisti, Sfintii Apostoli Si aln Sfinti care au avut un rol deosebit in istoria mantuirii neamului omenesc. In legatura cu cinstirea Sfintilor si nu numai, vom putea intelege sensul si rolul pelerinajului.
Totodata, pentru aprofundarea cunostintelor, vom face analize comparative intre precizarile Bibliei si cele ale Sfintei Traditii a Bisericii, observand modul in care acestea se sustin si se completeaza reciproc. Vom avea ocazia sa studiem si despre traditii populare si religioase manifestate la marile sarbatori crestine, atat din tara noastra, cat si din strainatate.
Exemplele biblice ne vor indemna, de asemenea, spre reflectarea asupra importantei insusirii unor valori morale si duhovnicesti, precum: recunostinta, iertarea, cunoasterea de sine, rugaciunea, marturisirea credintei, milostenia s. a.
Exercitiile interactive si miniproiectele puse la dispozitie vin sa ajute la fixarea Si aprofundarea celor invatate, sub indrumarea profesorului de religie.
Iti dorim mult succes in demersul tau educativ, din acest an scolari


Autor: Cristian Alexa
ISBN: 9786063111006
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul publicării: 2020
Pagini: 100
Categoria: Manuale scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.