Religie, cultul ortodox. Manual pentru clasa a VI-a – Cristina Benga

0
(0)

Religie, cultul ortodox. Manual pentru clasa a VI-a - Cristina Benga

Cu emotia reintalnirii in suflet, va intampinam anul acesta prin cuvintele pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a rostit dupa invierea Sa: Bucurati-va! Da, bucurati-va! Bucuria deplina si pacea au venit prin invierea Mantuitorului, ele intra in definirea crestinului, deci si a noastra. Sunt darurile Lui, vestite mai intai Apostolilor, in seara Cinei celei de Taina: Pace va las voua, pacea Mea o dau voua (Ioan 14, 27), ca bucuria Mea sa fie in voi si ca bucuria voastra sa fie deplina (Ioan 15, 11). inca de anul trecut am invatat sa pregustam bucuria in fiecare zi, sa ne minunam de maretia si frumusetea creatiei lui Dumnezeu. 
Cu incantare, am descoperit perfectiunea legilor Sale, ascunse in fapturi. Am invatat sa o gasim citind cuvintele prorocilor, pline de nadejdea venirii lui Mesia pe pamant. Am cugetat la dreptii Vechiului Testament, ne-am hranit din intelepciunea lor. Am privit in sufletele noastre si la oamenii de langa noi, am descoperit in om stralucirea chipului lui Dumnezeu. Am inteles ca iubirea si prietenia adevarata, bazata pe respect si reciprocitate, ne pot umple sufletul de bucurie. 
Dar anul acesta suntem chemati sa descoperim bucuria desavarsita in Hristos, intregita prin inca un dar: al pacii cu Dumnezeu, cu sine si cu aproapele. Prin inviere, Mantuitorul a dat acest dar tuturor. Pace voua! este salutul Sau catre ucenici. Bucuria si pacea izvorasc din iubirea Impartasita, o iubire jerfelnica, plina de lumina. Ele stau ascunse in cuvintele Mantuitorului la Cina cea de Taina: Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ceea ce va poruncesc (Ioan 15, 14). si cum au devenit Apostolii prietenii Lui? 
Pazind porunca Sa: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu (Ioan 15, 12). Dar daca suntem chemati sa il urmam pe Hristos, sa fim ucenicii Lui, inseamna ca aceste cuvinte sunt si pentru noi. Ai Cui prieteni putem fi? Ai lui Dumnezeu! A Cui bucurie o putem trai de-plin? A lui Hristos! Va dati seama? Sa fim prieteni cu Izvorul vietii, al bucuriei, al pacii, al dragostei, ce poate fi mai minunat? In acest an, vom invata impreuna, de la Hristos, sa ne iubim unii pe altii. incepem astfel: Bucurati-va! Pace voua! Sa ne numaram si noi printre cei carora Domnul le va spune: Voi sunteti prietenii Mei! 


Autor: Cristina Benga
ISBN: 9786063111013
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul publicării: 2020
Pagini: 100
Categoria: Manuale scolare

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.