Relatiile intime. Atractie interpersonala si convietuire in cuplu – Stefan Boncu, Maria Nicoleta Turliuc

0
(0)

Relatiile intime. Atractie interpersonala si convietuire in cuplu - Stefan Boncu, Maria Nicoleta Turliuc

Pe linga principalele tipuri de relatii intime, sint prezentate cele mai importante procese implicate in dezvoltarea si mentinerea acestor relatii, dar si in destramarea lor. Volumul le ofera studentilor de la facultatile de psihologie si stiinte sociale sinteze bazate pe o bibliografie de ultima ora, iar consilierilor si psihoterapeutilor– informatii esentiale pe care le pot aplica in asistenta persoanelor cu probleme in relatiile de cuplu.
Care sint mecanismele ce stau la baza atractiei personale? De ce uneori este atit de greu sa mentinem o relatie? Cum ne putem imbunatati viata alaturi de persoana iubita? Pornind de la rezultatele unor studii din domeniile psihologiei, sociologiei, comunicarii si neurostiintelor, volumul analizeaza relatiile de cuplu sub toate aspectele, de la stereotipurile si idealurile care influenteaza alegerea partenerului, pina la modul diferit in care femeile si barbatii percep sexualitatea sau incearca sa rezolve problemele de familie.
Din cuprins:
Nevoia de apartenenta – Relatiile de solidaritate si relatiile de schimb – Relatiile romantice la locul de munca – Retelele de socializare si relatiile intime – Singuratatea – Stereotipul„ceea ce este frumos este si bun” – Perceperea interesului sexual – Dragostea neimpartasita – Dragostea romantica – Autodezvaluirea – Fenomenul Michelangelo – Ritualuri si rutine – Efectul Romeo si Julieta – Destramarea relatiilor intime.
Stefan Boncu, doctor in psihologie, conferentiar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iasi. A publicat mai multe volume de psihologie sociala, intre care, la Polirom, Psihologia influentei sociale, carte distinsa cu Premiul „Constantin Radulescu-Motru” al Academiei Romane (2004).

Maria Nicoleta Turliuc este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. A obtinut o bursa postdoctorala „Andrew Mellon”, oferita de Maison des sciences de l’homme (MSH) si Council of American Overseas Research Centers la MSH, Paris. Domeniile sale de interes includ: structuri si procese diadice/familiale, gender, violenta familiala, reactii la stres si trauma. Dintre volumele publicate amintim: Imaginar, identitate si reprezentari sociale. Imaginea elementului alogen in mentalul colectiv romanesc (2004), Psihologia cuplului si a familiei (2004), Psihosociologia comportamentului deviant (2007), Violenta in familie. Teorii, particularitati si interventii specifice (2009), Gen si diferente de gen in studii empirice (2014), Psihologia traumei (in colab., Polirom, 2015), la care se adauga peste 30 de studii aparute in lucrari de specialitate si peste 50 de articole in reviste stiintifice, ISI si BDI, intre care Journal of Loss and Trauma, Procedia – Social and Behavioral Sciences, Revista de cercetare si interventie sociala, Revista Psihologia Sociala, The Journal of International Social Research, Journal of Psychological and Educational Research, International Journal of Education and Psychology in the Community. De asemenea, a coordonat mai multe granturi de cercetare stiintifica si a participat cu lucrari la peste 45 de conferinte internationale.


Autor: Stefan Boncu
ISBN: 9789734660124
Editura: Polirom
Anul publicării: 2016
Pagini: 408Format: 160×235 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.