Realitatea ca semn. C. S. Peirice si deconstructia traditiei – Gheorghe Jurj

0
(0)

Realitatea ca semn. C. S. Peirice si deconstructia traditiei - Gheorghe Jurj

Realitatea ca semn. C. S. Peirice si deconstructia traditiei – Gheorghe Jurj 
Intr-un limbaj simplu, accesibil oricui interesat de subiect, Jurj elucideaza intai locul lui Peirce in traditia milenara a filozofiei si a semioticii, de la Aristotel pana azi, conform ultimelor modalitati de abordare in epistemologia istorica, care incearca sa identifice atat elementele de continuitate cat si cele de discontinuitate in interiorul istoriei ideilor.
De aici si idea specifica de de(con)structie. Din nou, in mod diferit fata de abordarile academice standard, in analiza dialogului lui Peirce cu traditia filosofica si semiotica, Jurj nu pierde niciodata din vedere ca polimatul nord american a fost un ganditor al sfarsitului de secol XIX. Prin aceasta, autorul a evitat cu iscusinta capcana anacronismului, atat de frecventa in multe dintre studiile precedente, capcana care distorsioneaza cele mai multe incercari in a obtine perspective de acuratete. (…)
Pe de alta parte, este o lucrare de referinta de nivel academic si pentru cei interesati de semiotica, deoarece este cea mai pertinenta, temeinica si completa analiza a semioticii lui Peirce, si posibil a semioticii moderne, in limba romana.
Silvia Waisse, Profesor la Universitatea Catolica Sao Paulo


Autor: Gheorghe Jurj
ISBN: 9786067491517
Editura: Tritonic
Anul publicării: 2016
Pagini: 292
Categoria: Stiinte

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.