Razboiul Mondial al Fumatorilor – Marin Malaicu Hondrari

0
(0)

Razboiul Mondial al Fumatorilor - Marin Malaicu Hondrari

O poveste pentru fiecare dintre noi:
YOU’LL NEVER SMOKE ALONE.

Nu e un roman de dragoste.
Nu e despre „orfanii cu parinti”.
Nu e istoria unei prietenii.
Nu e despre Loja Mondiala a Fumatorilor.
Nu e o distopie politica.
Nu e despre escapade tabagice.
Este toate acestea la un loc.
Constantin, „orfan cu parinti”, cum se prezinta singur, renunta la viata lui confortabila din Romania si pleaca sa traiasca in Camarile, un soi de Cuba a fumatorilor, unde acestia – mai ales cei persecutati in tarile lor de bastina – primesc azil politic.
De aici isi rememoreaza viata, de-a lungul careia marca tigarilor fumate se tot schimba odata cu femeile pe care le iubeste. Dar ironia sortii face ca el sa se indragosteasca nebuneste de o nefumatoare…
Marin Malaicu-Hondrari s-a nascut pe 29 ianuarie 1971, in Singeorz-Bai. A publicat Zborul femeii pe deasupra barbatului (poeme, Eikon, 2004; Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intentiilor (roman, Vinea, 2006 ; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2008), Apropierea (roman, Cartea Romaneasca, 2010; editia a II-a, Polirom, 2014; in 2015, Apropierea a aparut in Polonia sub titlul Bliskosc, la Editura Książkowe Klimaty, traducere Dominik Malecki, si in Spania cu titlul Cercanías, la Ediciones Traspies, traducere Elena Borras), La doua zile distanta (poeme, Charmides, 2011; premiul revistelor Poesis International si Transilvania) si Lunetistul (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatura al orasului Bistrita; nominalizare in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural, sectiunea „Proza”, nominalizari la Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi si la Premiile revistei Observator cultural). A scris in colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul dupa romanul Apropierea.


Autor: Marin Malaicu Hondrari
ISBN: 9789734657674
Editura: Polirom
Anul publicării: 2015Ediția: 1
Pagini: 200Format: 130×200 mm.
Categoria: Literatura Romana

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.