Psihologia sociala si dinamica personalitatii. Acumulari, sinteze, perspective – Alin Gavreliuc

0
(0)

Psihologia sociala si dinamica personalitatii. Acumulari, sinteze, perspective - Alin Gavreliuc

Prefete de Septimiu Chelcea si Adrian Opre
„Lucrarea se particularizeaza in literatura psihosociologica romaneasca nu numai prin cantitatea si calitatea informatiilor, cu precadere din surse anglofone, ci si prin modul ingenios de prezentare. In locul structurii canonice a tratatelor de psihologie sociala, in care capitolele coincid cu fenomenele si procesele psihosociale, grupurile umane, comportamentul colectiv, afilierea, agresivitatea etc. sint inspirat reasezate in cele douasprezece capitole ale cartii. Si ar mai fi de spus ca, pe parcursul intregii lucrari, autorul nu se indeparteaza de abordarea interdisciplinara a fenomenelor si proceselor sociale, interdisciplinaritatea fiind o nota definitorie a psihologiei sociale.” (Septimiu Chelcea)
„Cartea lui Alin Gavreliuc este o aplecare sensibila si profunda asupra dinamicii personalitatii umane, asa cum rezulta ea din diversitatea interactiunilor sociale. Volumul intimpina nevoile mai multor categorii de cititori. Pe de o parte, satisface necesitatile epistemice ale cercetatorilor si practicienilor care activeaza in domenii stiintifice precum psihologie, sociologie, antropologie, filosofie. Pe de alta parte, problematica personalitatii, prin fatetele sale expuse in aceasta carte, intimpina si setea de cunoastere si intelegere specifica a intelectualilor din alte domenii. Nu mic va fi numarul celor care, dincolo de specificul biografiei lor profesionale, care le contureaza un anume mod de a privi lumea, vor afla in paginile acestei lucrari raspunsuri la intrebari esentiale ce privesc subtilitatea fiintei umane. Nevoia de intelegere si rivna cautarii lor vor fi frumos rasplatite prin lectura acestui volum.” (Adrian Opre)

Alin Gavreliuc este profesor universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Psihologie si Sociologie, doctor in Psihologie sociala al Universitatii din Bucuresti (2003), cu abilitarea obtinuta in Psihologie la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (2013). Este membru al Asociatiei Internationale de Psihologie Interculturala – IACCP (International Association for Cross-Cultural Psychology). Semneaza sapte volume in calitate de unic autor, cinci in calitate de coautor sau coordonator, precum si peste 50 de articole in reviste si volume de specialitate din tara si din strainatate si studii in cele mai relevante jurnale din lume in domeniul psihologiei interculturale (Journal of Cross-Cultural Psychology) si psihologiei sociale (Journal of Personality and Social Psychology). A coordonat sau a fost integrat in colectivul a peste 20 de proiecte de cercetare si implementare cu finantare nationala sau internationala. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut: De la relatiile interpersonale la comunicarea sociala. Psihologia sociala si stadiile progresive ale articularii sinelui (2006), Psihologie interculturala. Repere teoretice si diagnoze romanesti (2011).


Autor: Alin Gavreliuc
ISBN: 9789734676149
Editura: Polirom
Anul publicării: 2019
Pagini: 520
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.