Psihologia in 30 de secunde – Christian Jarrett

Psihologia in 30 de secunde - Christian Jarrett

Cainii lui Pavlov, psihanaliza, studiul despre obedienta al lui Milgram sau terapia cognitiva a lui Beck? Stii ce inseamna toate acestea (sau macar ai auzit de ele), insa intelegi oare suficient de bine aceste teorii psihologice incat sa iti exprimi parerea la o petrecere sau sa ii uimesti pe cei din jur cu nivelul tau de cunoastere?
Psihologia in 30 de secunde selecteaza 50 dintre cele mai importante teorii din acest domeniu fascinant si le explica cititorului neavizat in mai putin de jumatate de minut, folosind nu mai mult de doua pagini, circa 300 de cuvinte si o ilustratie. Deslusind functionarea mintii umane, cartea prezinta si o serie de somitati ale psihologiei, printre care William James, Aaron Beck si (desigur) Sigmund Freud. De la behaviorism la teoria cognitiva, care este cea mai buna maniera de a controla demonii interiori?

Editorul Christian Jarrett este jurnalist premiat, care lucreaza pentru revista The Psychologist publicata de Societatea Britanica de Psihologie. Jarrett editeaza Research Digest, blogul recunoscut pe plan international al societatii. Este si autorul cartii The Rough Guide to Psychology (2011), coautor al volumului This Book Has Issues, Adventures in Popular Psychology (2008) si a contribuit la cartea 30-Second Theories (2009).


Autor: Christian Jarrett
ISBN: 9786063337963
Editura: Litera
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Psihologie