Productia textului jurnalistic – Luminita Rosca

0
(0)

Productia textului jurnalistic - Luminita Rosca

Cum prind „chip” ideile in mass-media? Cum se descrie situatia de comunicare jurnalistica? Ce relatie exista intre limba, limbaj si expresivitate in mass-media? Cum se creeaza legatura dintre presa si publicul sau? Ce relatie exista intre tipurile de gazetarie practicate in epoci istorice diferite? Acestea sint doar citeva dintre intrebarile la care raspunde autoarea. Lucrarea se adreseaza atit specialistilor, cit si studentilor, oferindu-le cunostintele teoretice si bazele unor deprinderi de a-si practica meseria cu respect pentru public si cu onestitate.
Cuprins: Caracteristicile limbajului jurnalistic

 • Textul jurnalistic
 • Structura textelor jurnalistice
 • Coerenta
 • Raportarea discursurilor persoanelor in text
 • Lexicul
 • Sens si semnificatie
 • Topica 
  Descriere:
  Cum prind "chip" ideile in mass-media? Cum se descrie situatia de comunicare jurnalistica? Ce relatie exista intre limba, limbaj si expresivitate in mass-media? Cum se creeaza legatura dintre presa si publicul sau? Ce relatie exista intre tipurile de gazetarie practicate in epoci istorice diferite? Acestea sint doar citeva dintre intrebarile la care raspunde autoarea. Lucrarea se adreseaza atit specialistilor, cit si studentilor, oferindu-le cunostinetele teoretice si bazele unor deprinderi de a-si practica meseria cu respect pentru public si cu onestitate.

Luminita Rosca (n. 1954) este conferentiar universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, doctor al Facultatii de Litere a aceleiasi universitati. Avind ca arii de competenta discursul jurnalistic, redactare si stil in jurnalism si managementul informatiei, este autoarea a numeroase studii, articole si carti, rezultat al unor cercetari ample, unele de pionierat in domeniile amintite. A urmat stagii de formare la Ecole de Journalisme (Lille, Franta) si la Department of Journalism and Mass Communication (University of South Carolina, SUA). Din 2003 este membru in consiliul de administratie al retelei scolilor francofone de jurnalism „Reseau Theophraste”. Cu o experienta academica de aproape paisprezece ani, are contributii notabile in structurarea curriculei de formare in jurnalism si in stiintele comunicarii. La Editura Polirom a mai publicat: Formarea identitatii profesionale a jurnalistilor (2000), Productia textului jurnalistic (2004) si Mecanisme ale propagandei in discursul de informare. Presa romaneasca in perioada 1985-1995 (2006).


Autor: Luminita Rosca
ISBN: 9799736817495
Editura: Polirom
Anul publicării: 2004
Pagini: 252
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.