Procesul de la Nurnberg, volumul 2 – Johannes Leeb, Joe J. Heydecker

0
(0)

Procesul de la Nurnberg, volumul 2 - Johannes Leeb, Joe J. Heydecker

Procesul, inceput la 20 noiembrie 1945, a evidentiat toate ororile nazismului comise de la cucerirea puterii de catre Hitler pana la prabusirea celui de al III-lea Reich. Punerea sub acuzare a lui Hitler si a regimului sau ii readuc in prim-plan pe cei care, timp de 12 ani, au facut lumea sa tremure.
In cuprins, au fost utilizate nu numai raspunsurile la interogatoriile din cadrul procesului, ci si marturisirile celor ce i-au cunoscut pe criminalii de razboi intre anii 1933 si 1945.
Un capitol deosebit de interesant este consacrat ipotezei in care Hitler ar fi castigat razboiul. Cum ar fi trebuit sa arate lumea, in conceptia nazistilor? Era vorba de noua ordine in Europa, Imperiul germanic mondial, Centrul lumii Walhalla si soarta pe care o harazisera unor popoare.
Dupa incheierea audierilor s-a trecut la faza de concluzii si pronuntare a sentintelor. Ce reactii au avut acuzatii la primirea lor?
Autorii prezinta in detaliu cum s-a ajuns la hotararile din proces si cum au fost puse in executare prin spanzurare sau internare in inchisoarea Spandau.
Procesul de la Nurnberg, cel mai mare cunoscut vreodata, ramane in istorie ca prima punere in aplicare a unor jurisdictii penale care, apoi, au fost preluate de tribunalele internationale.
O carte extrem de valoroasa, devenita clasica, despre pedepsirea celor ce au creat cea mai tulburatoare si neverosimila perioada din cate a cunoscut omenirea de-a lungul existentei sale.


Autor: Johannes Leeb, Joe J. Heydecker
ISBN: 9789737363008
Editura: Orizonturi
Anul publicării: 2015
Pagini: 264
Categoria: Stiinte

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.