Procedura penala – Partea speciala, caiet de seminar – Gheorghita Mateut

0
(0)

Procedura penala - Partea speciala, caiet de seminar - Gheorghita Mateut

Spetele selectate, asociate cu grilele gandite pe pilonii pe care se bazeaza astazi succesul admiterilor in profesie, ar putea reprezenta provocari pozitive, stimuland eficacitatea si gestiunea in practica insusirii si intelegerii sensurilor procedurii penale actuale si, mai exact, a notiunilor sale fundamentale.

CUPRINSUL LUCRARII

– peste 100 de spețe;
– 300 de teste-grila;
– lista deciziilor de neconstitutionalitate pronuntate cu privire la prevederile cuprinse in Partea speciala a Codului de procedura penala.

PUNCTELE FORTE ALE LUCRARII

– modalitatea in care au fost concepute grilele si modul de rezolvare a acestora urmeaza modelul celor intalnite in ultimii ani la examenele de admitere la Institutul National al Magistraturii sau la examenul de admitere in profesia de avocat;
– grilele au trei variante de raspuns, dintre care una sau doua pot fi corecte, asa incat reprezinta un instrument util atat pentru pregatirea examenului la disciplina Procedura penala. Partea speciala, cat si in perspectiva sustinerii examenelor de admitere in profesiile juridice, avand in vedere structura acestor examene;
– spetele au o structura compacta, fiind concepute si adaptate prin raportare la numeroasele probleme ce tin de interpretarea, aplicarea si clarificarea prevederilor Codului de procedura penala in vigoare, cele mai multe dintre acestea fiind inspirate din practica judiciara, publicata sau nepublicata;
– limbajul termenilor folositi in redactarea problemelor de seminarizat ce sunt adresate tinerilor studenti ar putea sa-i aduca mai aproape de tumultul, de temerile si de confruntarile, adesea tensionate, la care se expun mereu practicienii dreptului in exercitarea profesiei in sediile organelor de urmarire penala sau ale instantelor de judecata;
– o prezentare realista a legaturilor dintre teoria dreptului procesual penal si analizele practice, devenind o sursa permanenta de atractie pentru studenti spre o materie juridica pe cat de grandioasa prin importanta valorilor protejate, pe atat de vulnerabila si nesigura.

PUBLICUL ȚINTA

Lucrarea reprezinta un instrument util, care permite o abordare rationala si practica a numeroaselor probleme pe care le ridica noua configuratie a procesului penal, privita prin structura Codului de procedura penala in vigoare, atat studentilor, cat și tuturor celor ce se pregatesc pentru sustinerea examenelor de admitere, definitivare sau promovare in profesiile juridice, care doresc sa-si testeze cunostintele la disciplina Procedura penala. Partea speciala.

DESPRE AUTORI

GHEORGHIȚA MATEUȚ – profesor universitar dr., Facultatea de Drept a Universitații Babes-Bolyai; formator in cadrul INM; membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP); membru al Asociatiei Romane de Drept Penal; membru The National Association of Criminal Defense Lawyers (NACDL) și avocat in cadrul Baroului Arad.

LUCIAN CRISTE – asistent universitar drd., Facultatea de Drept a Universitații Babes-Bolyai; avocat in cadrul Baroului Cluj; membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP); membru al Asociatiei Franceze de Drept Penal (AFDP).

MIREL TOADER – cadru didactic asociat drd., Facultatea de Drept a Universitații Babes-Bolyai; procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca.


Autor: Gheorghita Mateut
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2017Ediția: II
Pagini: 200
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.