Probatiunea teorii, legislatie si practica – Ioan Durnescu

0
(0)

Probatiunea teorii, legislatie si practica - Ioan Durnescu

Structurat ca un manual, volumul ofera o perspectiva comprehensiva asupra domeniului probatiunii, adoptat recent si de justitia romaneasca. Sint prezentate in detaliu coordonatele activitatii consilierului de probatiune, instrumentele de lucru ale acestuia, precum si suportul legislativ oferit de noul Cod penal si recomandarile Uniunii Europene. Pe linga aspectele care tin de teorie si legislatie, autorii propun studentilor de la cursul de licenta sau masterul de profil si specialistilor din domeniu studii de caz, intrebari recapitulative, teme de discutie pe marginea activitatii consilierului de probatiune si o bibliografie suplimentara.
Cuprins:
Probatiunea in contextul administrarii comunitare a justitiei – Criminologia ca perspectiva de abordare a activitatii consilierilor de probatiune – Psihologia comportamentului infractional – Instrumente internationale cu impact asupra probatiunii – Uniunea Europeana si dezvoltarea unui sistem de probatiune european – Probatiunea in noul Cod penal – Modele de practica in domeniul corectional – Supravegherea infractorilor in comunitate – Programe de reabilitare comportamentala in serviciile de probatiune – Supravegherea si asistenta postpenala – Valori si principii in probatiune.
Ioan Durnescu este lector doctor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, titularul cursurilor de asistenta sociala in penitenciar, metode si tehnici de lucru cu infractorii, modele de practica in probatiune etc. A absolvit Facultatea de Filozofie, specializarea Asistenta Sociala, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi (1997), Facultatea de Drept la Universitatea din Craiova (2005) si Masteratul de Politici Sociale la Universitatea din Bucuresti (1999), iar in 2006 si-a sustinut lucrarea de doctorat in sociologie cu tema „Fenomenul recidivei in domeniul infractionalitatii patrimoniale” la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi. A lucrat in cadrul Directiei Generale a Penitenciarelor si in Ministerul Justitiei, Directia de Probatiune. Este autor si coautor a numeroase articole si volume colective din domeniul probatiunii si asistentei sociale in penitenciar. De acelasi autor, la Editura Polirom a aparut lucrarea Asistenta sociala in penitenciar (2009). Este de asemenea editorul European Journal of Probation (www. ejprob. eu) si membru in consiliile editoriale ale mai multor reviste de specialitate.


Autor: Ioan Durnescu
ISBN: 9789734621712
Editura: Polirom
Anul publicării: 2011
Pagini: 416Format: 160×235 mm.
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.