Printesa rosie si condeierul – Dorin Ivan

0
(0)

Printesa rosie si condeierul - Dorin Ivan

Printesa rosie si condeierul – Dorin Ivan 
Memoriile lupului singuratic (Editura TipoMoldova, 2014) al lui D. I. Delapetra (Dorin Ivan) reprezinta un semn ca specia romanului istoric din proza noastra contemporana s-ar putea reinventa, dupa atatea esecuri si de tot rare succese in ultimii saizeci de ani.
Ioan Holban, Convorbiri literare, nr. 1/2014
In stilu-i arhicunoscut in care registrul de proza traditionalista interfereaza cu cel reportericesc, Dorin Ivan, cunoscut jurnalist si scriitor, semneaza o noua si la fel de captivanta carte, cu suspansuri demne de un roman politist: Noul Mesia (…) Noul Mesia e un roman alert, bine articulat si de o mare forta argumentativa, impletind ingenios si mereu motivat doua fire narative mai mult decat captivante si instructive.
Ion Rosioru, Un roman captivant, 
Bucurestiul literar si artistic, ianuarie 2015
Dorin Ivan stie sa scrie scurt, dar sa spuna ce are de spus, sugerand intrebari sau generand din cateva fraze si schite de portret „incarcatura”, tensiune. Este si moralist, dar si un om care prefera sa vada cat de des se poate partea pozitiva, frumoasa a umanitatii, privind cu compasiune pe cei in necaz/ cazuti, ii pune in lumina, ii admira pe aceia care razbat fara sa intineze pe calea vietii.
Marius Chelaru, Calator in constelatia ratacitilor, 
Convorbiri literare, martie 2014
D-l Dorin Ivan se dovedeste un autor complex, prozator si eseist, desprins usor din actiunea publicistica pe care a practicat-o cu toate implicarile cotididianului. Prozele sale sunt desprinse dintr-o realitate certa si dintr-o perioada, astazi, istoricizata si dovedesc o cunoastere temeinica a epocii si a mediilor sociale, asumandu-si tipoligia sociala si confruntarile inevitabile ale timpului. 
Aureliu GOCI, Intre „momente si schite”, roman si povestirea moralizatoare


Autor: Dorin Ivan
ISBN: 9786067119312
Editura: Eikon
Anul publicării: 2018
Pagini: 138
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.