Prevenirea bolilor cardiovasculare si stiluri de viata sanatoasa – Prof. univ. dr. Constantin Milica

Prevenirea bolilor cardiovasculare si stiluri de viata sanatoasa - Prof. univ. dr. Constantin Milica

Prevenirea bolilor cardiovasculare si stiluri de viata sanatoasa – Prof. univ. dr. Constantin Milica 
In preocuparile pentru pastrarea sanatatii, un loc principal il ocupa inima, acest izvor permanent de viata, a carei activitate neintrerupta aigura circulatia sangelui spre toate tesuturile organismului, aprovizionand fiecare celula vie cu oxigenul si materiile nutritive absolut necesare.
Scopul acestei lucrari este de a detalia procesele functionale si fizio-patologice ale aparatului cardiovascular care au loc intr-un organism sanatos si, cu precadere, in cazul unor suferinte. Pentru fiecare suferinta, informatiile prezentate detaliaza cauzele declansarii bolii, simptomele caracteristice cu evolutiile posibile, tratamente alopate si naturiste, regimul alimentar adecvat si regimul optim de viata, inclusiv tratamentele balneoclimaterice. Cunoscand aceste detalii si actionand corespunzator, fiecare persoana va avea posibilitatea de vindecare. Persoanele interesate vor gasi in lucrarea de fata elemente orientative, care ii vor ajuta sa aiba un comportament adecvat in viata pentru a evita instalarea unor afectiuni cardiace grave. Se insista pe necesitatea masurilor profilactice, de prevenire a aparitiei bolilor, tinand seama ca greselile din anii tineretii: tabagismul, alcoolismul, obezitatea, viata dezorganizata vor influenta, in perioada ulterioara, starea de sanatate si chiar speranta de viata.
Prezentarea concomitenta a mijloacelor de tratamente alopate si a celor naturiste este rezultatul convingerii autorului ca fitoterapia ramane o modalitate eficienta de vindecare, bazata pe experienta multimilenara a popoarelor. Folosirea medicamentelor preparate din plante s-a dovedit a fi acceptata de organism, intrand in intimitatea proceselor metabolice, fara reactii adverse.
Pledoaria pentru orientarea spre alimentatia vegetariana in prevenirea si combaterea multor afectiuni, inclusiv cele cardiovasculare, este bazata pe numeroase cercetari, de grup sau individuale, care demonstreaza ca mentinerea fortei fizice si a capacitatii de munca se poate realiza fara consumul traditional de carne, grasimi animale si branzeturi grase.


Autor: Prof. univ. dr. Constantin Milica
ISBN: 9786066665247
Editura: Doxologia
Anul publicării: 2016
Pagini: 240
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )