Plante si miresme biblice – Hrana pentru suflet si trup (Ovidiu Bojor)

0
(0)

Plante si miresme biblice - Hrana pentru suflet si trup (Ovidiu Bojor)

…”Plante si miresme biblice – Hrana pentru suflet si trup”

Dumnezeu a zis: "Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata’ntregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr’nsul; acestea va vor fi voua spre hrana." (Facerea 1: 29)
Doi oameni de stiinta, Ovidiu Bojor si Raducanu Dumitru, au identificat in Biblie 90 de plante si i-au dedicat fiecareia o monografie riguros structurata: mentiuni si semnificatii biblice, descriere stiintifica, compozitie chimica, actiune farmacologica, utilizari terapeutice, mod de administrare si, cand este cazul, contraindicatii. 
Sunt plante specifice spatiului in care s-au petrecut evenimentele biblice (Aloe, Balsamul, Camforul, Cassia, Cedrul, Finicul, Fisticul, Galbanul, Labdanul, Maslinul, Migdalul, Nardul, Rodiul, Scortisoara, Sicomorul, Smirna, Smochinul, Terebintul, Tamaia etc), toate accesibile, datorita comertului modern, si cititorului roman; multe sunt insa plante care cresc si in zona noastra. 
Dintre "miresmele biblice" fac parte atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina etc), cat si preparatele din plante folosite in ritualurile religioase mentionate in Vechiul si Noul Testament. 
In prezentarea utilizarilor terapeutice ale plantelor, elementele de fitoterapie, aromaterapie si gemoterapie se impletesc cu elementele de sacroterapie, psihoterapie si silvoterapie. In conceptia autorilor, plantele si derivatele vegetale sunt pentru om o hrana complexa, care se adreseaza nu numai trupului, ci si sufletului.
… lucrarea dezvaluie tainele plantelor din Sfanta Scriptura si vocatia lor de a ne vindeca suferintele trupesti si spirituale. Despre "sufletul" plantelor ascuns in substante active si despre sacrificiul lor suprem dau seama cuvintele unuia dintre martirii romani intru credinta: "Florile merg atat de departe cu bunatatea lor incat parfumeaza mainile celor care le strivesc."
Autorii considera ca intre Stiinta si Credinta nu exista antagonism, ele fiind fetele aceleiasi monede. Pe masura ce metodele de cunoastere a "intregului" se perfectioneaza, bariera dintre Stiinta si Credinta dispare: ceea ce ieri era considerat miracol, astazi devine realitate.


Autor: Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru
Editura: Fiat Lux
Anul publicării: 2007
Pagini: 320Format: 17×24
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.