PAULO FREIRE-VIATA SI OPERA pentru o pedagogie a dialogului – Paolo Vittoria

PAULO FREIRE-VIATA SI OPERA pentru o pedagogie a dialogului - Paolo Vittoria

Paolo Vittoria este profesor de filosofia educatiei la Universitatea Federala din Rio de Janeiro, Brazilia. Si-a inceput activitatea profesionala, ca educator, in Italia, la Fundatia „Casa dello Scugnizzo”, din Napoli, orasul sau natal. A obtinut doctoratul in pedagogie la Universitatea „Federico II”, din Napoli. Este autorul unor articole in care abordeaza probleme educationale si relatia acestora cu diverse aspecte sociale, politice si ecologice din Europa si America Latina.

„Paulo Freire: viata si opera; pentru o pedagogie a dialogului” este un itinerar in spatiu si timp, care da viata gandirii si experientelor pedagogului brazilian, unul din cei mai mari ganditori ai timpului nostru. Paulo Freire reinventeaza relatia educationala, criticand procesele de dominare, de oprimare si colonizare. Din acest motiv, discursul sau pedagogic devine unul politic.
Paolo Vittoria propune o lectura profunda, riguroasa, creativa a operei freiriene. Prin intermediul acestei lucrari cititorul reuseste sa inteleaga evolutia gandirii pedagogice a lui Freire, importanta aplicarii programului sau educational, dar si sa reflecteze asupra actualitatii ideilor pedagogului brazilian si asupra posibilitatii de experimentare a metodei sale, in contexte indepartate de cel al Americii Latine.

Daniel Mara


Autor: Paolo Vittoria
ISBN: 9789733027256
Editura: Didactica si Pedagogica
Anul publicării: 2010
Pagini: 184
Categoria: Beletristica