Partitura suferintei – Lisa Genova

Partitura suferintei - Lisa Genova

De a lungul carierei, Richard, pianist desavarsit, a fost ovationat in sali de concert din intreaga lume. Degetele sale erau instrumente perfect acordate, care dansau pe claviatura cu o precizie uluitoare. Dar asta se intampla in urma cu opt luni. 

Acum, Richard sufera de SLA – scleroza laterala amiotrofica –, o boala necrutatoare care i a paralizat deja bratul drept. Pentru el, pierde¬rea bratului e ca moartea. Si stie ca va urma si bratul stang. 

Cand boala se agraveaza si Richard nu se mai descurca singur, Karina, fosta lui sotie, devine – fara tragere de inima – ingrijitoarea lui. Ea nu a trecut nici acum peste despartire si inca il invinovateste pe Richard ca, din pricina lui, si a ratat cariera de pianista. Pe masura ce muschii, vocea si respiratia lui sunt tot mai firave, cei doi incearca sa se impace cu trecutul inainte sa fie prea tarziu. 

Partitura suferintei este o carte tulburatoare despre iertare si despre puterea de a infrunta boala cu seninatate.
“Lisa Genova imbina cu o maiestrie de neegalat detali¬ile stiintifice si scriitura plina de compasiune.” – Bookreporter
“O carte captivanta si emotionanta… Un portret tulburator al ravagiilor pricinuite de SLA.” – Publishers Weekly
“Partitura suferintei spune nu doar povestea unei persoane afectate de SLA, ci si povestea bolii insesi. Asa ca ai multe de invatat. Dar nu simti nicio clipa ca ti se preda.” – The Boston
Lisa Genova, nascuta in 1970, a absolvit Bates College ca sefa de promotie, cu o diploma in psihobiologie, si are un doctorat in neurostiinte la Universitatea Harvard. 

Romanul ei de debut, Altfel… si totusi Alice, publicat deja la Editura Trei, a figurat timp de 59 de saptamani pe lista de bestselleruri New York Times. Cartea a fost recompensata cu numeroase distinctii, s a tradus in 36 de limbi si a fost ecranizata la Hollywood, cu Julianne Moore in rolul principal. 

Pe langa Altfel… si totusi Alice, Lisa Genova a mai publicat romanele Left Neglected, Love Anthony si Inside the O’Briens, toate bestselleruri New York Times.


Autor: Lisa Genova
ISBN: 9786064005441
Editura: Editura Trei Promo
Anul publicării: 2018
Pagini: 296
Categoria: Beletristica