Palaria presedintelui – Antoine Laurain

Palaria presedintelui - Antoine Laurain

Traducere de Doru Mares

Un succes literar incontestabil al anului 2012 in Franta, romanul Palaria Presedintelui (Le Chapeau de Mitterrand) a obtinut premiile Landerneau Découvertes si Relay des Voyageurs. A fost ecranizat in 2014 in regia lui Robin Davis. Tradus in peste 15 limbi, in Marea Britanie a intrat in Kindle Top 5 si a devenit Waterstone Book Club Choice in 2013; in SUA, tot in 2013, a fost selectat pentru ABA’s Indies Introduce Debut Authors, iar in Germania s-a aflat pentru mai multe saptamani in 2016 printre primele zece titluri din topul publicatiei Der Spiegel.
In romanul sau inteligent si plin de umor, Antoine Laurain ii ofera rolul principal unei palarii. Dar nu o palarie ca oricare alta, ci una investita cu puteri exceptionale, asemenea primului ei proprietar — presedintele Frantei, François Mitterrand. In periplul ei de la un posesor la altul, palaria — tichie fermecata dintr-un basm al zilelor noastre — le va schimba radical viata celor care o poarta.

ANTOINE LAURAIN este scriitor, jurnalist, scenarist si colectionar de antichitati. S-a nascut la Paris, la inceputul anilor ’70. Dupa ce a studiat cinematografia, si-a inceput cariera regizand scurtmetraje si scriind scenarii. Primul sau roman, Ailleurs si j’y suis, aparut in 2007, a obtinut Premiul Drouot. Au urmat romanele Fume et tue (2008) si Carrefour des nostalgies (2009), care a primit Premiul Livres en Vignes. Colaboreaza la mai multe publicatii, printre care revista de lux Palace-Costes si lunarul satiric L’Écho des savanes. Palaria Presedintelui (Le Chapeau de Mitterrand; Humanitas Fiction, 2018) a aparut in 2012 si a obtinut premiile Landerneau Découvertes si Relay des Voyageurs. A fost tradus in peste 15 limbi si s-a bucurat de un mare succes. A fost ecranizat pentru televiziune in 2014 de Robin Davis, cu Frédéric Diefental, Laurent Claret, Frédérique Bel si Roland Giraud, muzica apartinandu-i lui Vladimir Cosma. Un alt bestseller international al lui Antoine Laurain este romanul sau din 2014, La Femme au carnet rouge, publicat in peste 20 de tari, care a fost urmat in 2016 de romanul Rhapsodie française.


Autor: Antoine Laurain
ISBN: 9786067793253
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2018Ediția: 1
Pagini: 200
Categoria: Beletristica