Pachet Teoriile lui Viktor Schauberger – Contine 4 carti

5
(1)

Pachet Teoriile lui Viktor Schauberger - Contine 4 carti

Pachet Viktor Schauberger – Contine 4 carti

Inteligenta si Dinamica Energiei (Viktor Schauberger)

Prabusire spirituala a omenirii?

Ce traim astazi nu este o criza, ci mai degraba moartea intregului, adica degenerarea calitativa si fizica a tuturor organismelor, realizata prin perturbarea echilibrului apei din natura. In pas cu aceasta involutie merge prabusirea morala, mentala si spirituala a omenirii, care a ajuns deja intr-o stare atat de avansata incat, in ciuda tuturor semnelor de avertizare, oamenii tot nu recunosc gravitatea situatiei.

Decizia, daca alegem calea din urma sau daca in ultimul ceas ne putem proteja de propria auto-mutilare, este doar a noastra. Sau poate fi a acelor oameni de stiinta si a statului care isi asuma o responsabilitate inspaimantatoare atunci cand, din interes personal, fara a tine deloc seama de gravitatea situatiei si fiind incapabili sa dea o solutie eficienta, continua sa ramana loiali punctului lor de vedere actual.

Viitorul nu mai este garantat

Aflandu-ne in pragul unei noi ere, primii zori ai unei noi epoci, exista o atmosfera de asteptare a unor lucruri iminente si noi. Intr-un anume sens, asta ne-a programat psihologic tendinţa de a adopta, a incepe si a accepta schimbarea ampla. Asadar, pare oportun ca schimbarea radicala de directie din domeniul conceptelor energetice, prezentata in aceasta carte, sa fie pusa la dispozitie acum, cand cursul dezvoltarii umane se transforma. De asemenea, intr-o perioada in care activitatile omenirii sunt tot mai mult considerate ca aflandu-se pe o directie de coliziune frontala cu procesele naturii, o crestere alarmanta a anvergurii si violentei asa-numitelor „dezastre naturale” ne obliga sa constientizam ca viitorul nu mai este garantat; ca trebuie gasite rapid alte solutii, pe langa cele propuse acum, pentru a remedia actuala stare a lucrurilor. Acestea vor fi in mare masura ineficiente daca importantele contributii aduse de Viktor Schauberger la producerea de energie practic gratuita si de apa potabila de inalta calitate – temelia vietii sanatoase – nu sunt luate in considerare a priori.

Vrajitorul apei – Viktor Schauberger

Vrajitorul apei. Extraordinarele descoperiri ale lui Viktor Schauberger. 
Volumul I din seria "Ecotehnologii"
In fiecare picatura de apa de izvor se afla mai multa energie decat poate produce in prezent o centrala electrica de dimensiune medie. APA – fundamentul vietii. Totusi, cat de des ne oprim pentru a observa adevarata sa importanta, adevarata sa natura? Viktor Schauberger a fost un geniu care a combinat spiritul sau de observare a Naturii cu intuitia sa brilianta si cu inteligenta sa ascutita. El a studiat apa toata viata – de la izvoarele de munte pana la cursurile raurilor si de la sursele de apa din gospodarie pana la centralele hidroelectrice – dezvoltand teorii profunde si diferite radical de curentul general despre aceasta forma de energie, lucru care i-a si adus numele de Vrajitorul apei. Conform lui Schauberger, apa se aseamana cu sangele din organism – cea mai importanta substanta datatoare de viata si generatoarea energiei de pe planeta. Totusi, daca este manuita gresit, cu ignoranta, ea devine bolnava afectand oamenii, animalele si plantele cauzand slabiciune fizica, iar in cazul oamenilor ea produce si deteriorarea morala, mentala si spirituala. In aceasta carte veti gasi informatii despre:
– pulsatia naturala a apei si cum poate fi ea mentinuta;
– cum diferente minuscule ale temperaturii apei influenteaza functionarea naturala a apei in pamant, in plante si in rauri;
– conversia naturala a apei sarate in apa proaspata;
– consecintele sterilizarii si clorinarii apei.
Teoriile lui Viktor Schauberger permit noi abordari privind gestionarea corecta din punct de vedere natural sau „naturalist” a apei. Aceasta cuprinde tratarea, depozitarea si transportul apei prin niste mijloace care sa promoveze autopurificarea sa, precum retentia si sporirea energiilor naturale si sanatatii sale. In aceasta carte este examinata relatia stransa dintre apa si padure (ca producator, si nu consumator de apa). Totodata este tratata problema salinitatii solului, precum si modul in care aceasta se produce prin supraexpunerea solului la radiatiile solare prin despadurire si practici agricole defectuoase. Gratie descoperirii radicale si complet noi a aparitiei si functionarii stratului de apa freatica in raport cu temperatura solului, descoperire ce ii apartine lui Viktor Schauberger, exista recomandari si sfaturi pentru evitarea si depasirea acestora.
Ca organism natural, apa se formeaza si functioneaza conform legilor si geometriei Naturii; geometria Naturii nu prezinta niciunul dintre elementele liniei drepte, cercului si punctului, care alcatuiesc baza artefactelor mecanice si tehnologice moderne. Reflectand constanta principala a Naturii, anume aceea a schimbarii si transformarii continue, vortexul (vartejul) intruchipeaza aceasta forma de miscare deschisa, fluida si flexibila. Studiind vortexul care are loc in mod natural in apa curgatoare si in aer sub forma cicloanelor si tornadelor, Viktor Schauberger si-a dezvoltat teoriile cu privire la implozie. Prin cercetarea si dezvoltarea acestor teorii el a reusit sa produca apa de o calitate asemanatoare celei de izvor si sa genereze energii considerabile in si cu apa si aer.
Texte culese si adnotate de Callum Coats
Traducere de Roxana Comsa

Natura ca Profesor (Viktor Schauberger)

Fenomene stranii, atragatoare, dar si infricosatoare. Observatii pe care Viktor Schauberger a avut sansa sa le faca in timpul petrecut in mijlocul naturii. Neobisnuit, dar in mod cert real. Ce se petrece in natura? Ce efecte necunoscute declansam din cauza propriei ignorante si cum putem opri acest proces trist al distrugerii ritmurilor naturale? Nimeni in afara de Viktor Schauberger, acest vrajitor al apei, nu este mai in masura sa ofere solutii practice problemelor cu care ne confruntam – catastrofe nemaiintalnite, tot mai violente si mai extinse: tornade, ploi torentiale, inundatii, seceta, cutremure, caderi de zapada in anotimpuri nepotrivite si valori termice extreme. A simti natura inseamna a ne vindeca – pe toate nivelurile, caci in absenta unui ritm natural sanatos, orice altceva legat de sanatatea noastra fizica, psihica si emotionala este imposibil de realizat.
 
"Din cand in cand atipeam si pierdeam notiunea timpului si a spatiului. Trebuie sa fi fost spre miezul noptii cand a inceput totul. O flacaruie rosiatica a izbucnit din pamant, in fata mea. La inceput am crezut ca am fost neatent cand mi-am aprins pipa si ca am dat foc padurii. Insa eu nu fusesem in locul in care izbucnise focul. Trebuie sa fie o iluzie optica, mi-am spus, continuand sa ma uit intr-acolo. Dar cand un ou de foc a iesit din pamant, am crezut ca ochii imi joaca feste. Cu capatul mai ingust indreptat in jos, oul statea nemiscat pe un fel de movila si raspandea o lumina de un galben-pal. Eram deja in picioare si priveam cu ochi mari acest spectacol straniu, tremurand de frica si de frig. Flacara a crescut pana a ajuns la vreo doi metri inaltime si un metru latime.

Era o priveliste magnifica, dar nepamanteana. Voiam sa fug cat ma tineau picioarele, pentru ca mi-am adus aminte de povestile supranaturale pe care le auzisem la roata de tors, in noptile de iarna din copilarie.

Dar unde era sa fug? Nu puteam decat sa tin strans in mana arma de vanatoare si sa ma apropii cu mare grija de acea lumina stralucitoare. Recunosc, cu cat ma apropiam mai mult, cu atat imi tremurau mai tare genunchii. La un moment dat am ajuns in fata acelei lumini incolore. Plutea la cativa centimetri deasupra unei movilite acoperite cu flori albe ca zapada. Cu multa grija, am varat in flacara pioletul cu varf de otel. Nu am simtit nici miros, nici caldura. Toata povestea mi-a starnit curiozitatea, asa ca am apropiat mana de acest ou de lumina, dar nu am simtit nimic si nici nu mi-am vazut umbra mainii. Apoi, cu varful pioletului, am ridicat iarba de sub ou (…)” ( fragmente din Natura ca Profesor, Viktor Schauberger).

"Trebuie”, asa cum spune Viktor Schauberger, "sa percepem lumea nu ca pe o actiune, ci ca pe o reactiune”, pentru ca numai asa vom putea sa ajungem la adevaratele cauze ale lucrurilor si sa intelegem pericolele care ne ameninta astazi.

Pamantul fertil (Viktor Schauberger)

Acum, cand civilizatia industriala se îndreapta catre un dezastru ecologic, ideile si descoperirile vizionare ale lui Schauberger vor fi cercetate în detaliu de toti cei care încearca sa gaseasca o modalitate pentru ca omenirea sa traiasca în armonie, nu în conflict cu natura.

Ralph Metzner

Procesele naturii sunt extrem de subtile si se bazeaza pe un echilibru fragil, foarte usor de perturbat în amestecul de energii si materiale pe care acestea se bazeaza. Din cauza ca nu am reusit sa le întelegem ori sa le percepem, pur si simplu noi le doboram la pamant. Totusi, este acelasi pamant care trebuie sa ne sustina si sa ne hraneasca si din care ia nastere tot ce înseamna viata. Am amanat mult, dar acum chiar trebuie sa reevaluam urgent ceea ce facem; îndeosebi în ce priveste principiile fundamentale în silvicultura si agricultura.

Pe masura ce parcurge paginile cartii de fata, cititorul va avea ocazia nu doar sa descopere contributia la zestrea umanitatii a operei de o viata a lui Viktor Schauberger, ci si sa preia perceptia lui luminata si patrunzatoare privind fenomenele energetice aflate la baza manifestarilor fizice si sa o aplice pentru a-si proteja viitorul. Prin întelegerea profunda a energiilor care stimuleaza tot ce înseamna crestere si evolutie organica, scrierile sale din prezentul volum se concentreaza asupra domeniilor naturii care necesita în prezent o interventie reparatorie de amploare.

In ce consta esenta unui copac? Cum creste firul de iarba? Ce întelegem în fond despre evenimentele interne si despre fortele raspunzatoare de tendinta lor de a se înalta spre cer si care sunt conditiile de care depind aceste energii? De unde vin si cum interactioneaza ele? Ce in hiba interactiunea lor adecvata si ce o favorizeaza?

Acest volum, al treilea din seria „Ecotehnologii”, contine scrierile lui Schauberger despre copaci, despre agricultura biodinamica si despre energiile subtile din natura. Aici veti gasi raspuns la întrebari precum: de ce dispar atatea specii de plante si de animale?


Autor: Viktor Schauberger
ISBN: 6833
Editura: Vidia
Anul publicării: 2016
Pagini: 1337Format: 13 x 20 cm.
Categoria: Sfaturi Practice

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.