Pachet George Lazar (5 volume)

0
(0)

Pachet George Lazar (5 volume)

Pachetul „George Lazar” este format din cinci romane de actiune semnate George Lazar:
1. Vindecatorul universal
Vindecatorul este inca un roman care demonstreaza preferinta autorului pentru spatiul romanesc si convingerea sa ferma ca si intre granitele lui se pot naste salvatori ai omenirii. George Lazar este un autor curajos. El nu-si va trada niciodata principiul de a scrie despre locuri familiare, pentru ca ele ii pun oricand la dispozitie modele de personaje care pot evolua credibil, odata cu intriga. Nu doar spatiul e important pentru George Lazar. Stiinta nu poate lipsi din scrierile sale, pentru ca, evident, ea e samanta care da nastere naratiunii. Suntem intr-un roman cu subiect science-fiction, dar cu aura fantasy indubitabila, imprimata de mediul rural, stilul de exprimare al personajelor si comportamentul lor, fundamental rebrenian. Taranii lui George Lazar, oameni cu frica lui Dumnezeu, accepta posibilitatea vindecarii miraculoase, chiar beneficiaza de ea, insa ulterior o resping, infricosati de pacat si pedeapsa divina. Trecerea, catre final, in zona urbana e necesara, dar orasul va ramane in umbra, un element de recuzita util, totusi nedefinitoriu pentru roman. Intr-un cadru tehnic de maxima rigurozitate, cu trimiteri la mari nume ale stiintelor exacte si explicatii didactice oferite cu acribie, in stilul romanelor anterioare ale lui George Lazar, America One sau Ingerul pazitor, isi fac loc cu indrazneala sentimente, instincte, obsesii si comportamente tipice indivizilor care traiesc in umbra unei inventii incredibile, fie ca au creat-o ei insisi, fie ca profita de pe urma ei. Vindecatorul Universal e o minune si, ca orice minune, te copleseste, te tulbura si, daca nu stii sa te infranezi, te distruge. Dar inainte de asta va scoate la lumina, ingrozindu-te, ganduri pe care le-ai dori ascunse, ingropate pentru totdeauna sub altele, mai luminoase, dar mai fragile. Tradarea isi va scoate coltii, nesiguranta va incepe sa te roada. Dragostea va imbraca forme dezgustatoare, socante, pe care autorul mai degraba le sugereaza, frizand nuanta horror, dar netrecandu-i hotarul decat cu pasi mici si revenind imediat in zona de confort a suspansului si a bunului-simt literar. E semn ca, intr-un roman viitor, George Lazar se va hotari, poate, sa exploreze si zona macabrului. Vindecatorul Universal este forma fizica pe care o imbraca hamartia, greseala fatala comisa de o fiinta umana tentata sa-si incerce puterile in fata divinului de care nu va inceta sa se teama si pe care nici nu indrazneste sa-l invinga. Vindecatorul contine un avertisment bine cunoscut, dar neglijat, de o lume intreaga. O confirma si finalul romanului, realist si credibil, poate cel mai reusit conceput pana acum de autor. Desi exista un deznodamant, soarta eroilor ramane in coada de peste. Ocazia sa decida daca acestia se vor salva miraculos sau se vor stinge i se ofera cititorului – un cititor multumit, convins ca romanele lui George Lazar merita sa stea in biblioteca lui.
Antuza Genescu

2. America One
Schimbarile climei si masurile fara precedent ale americanilor, care au eliminat cu forta sursele de poluare, divid lumea. America, devenita ecologica, isi pastreaza bunastarea in izolare fata de restul lumii, dar presedintele ei are neaparat nevoie de un razboi ca sa ramana la putere. Autarhia Europeana, incropita din ramasitele tarilor de pe batranul continent, este plina de resentimente si doreste revansa. Conflictul este pe punctul sa rabufneasca. Consecintele unui accident petrecut in spatiul cosmic duce la intalnirea lui Ivan, soldat al Autarhiei, cu Alice, din America. Cei doi ajung fara voie in Estul Salbatic al Europei si sunt nevoiti sa lupte impreuna pentru supravietuire si pentru a se reintoarce. Vor putea ei impiedica un conflict in urma caruia nu vor exista decat invinsi?

3. Ingerul pazitor
Mai mult decat un thriller ce se citeste cu sufletul la gura, „Ingerul pazitor” este o carte ambitioasa care surprinde prin profunzimea ideii principale: care este pretul vietii si mai ales cat de multe suntem dispusi sa facem si cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a supravietui. Este oare cu putinta sa pacalim destinul? Putem pacali moartea?

4. Panglica timpului
„Panglica timpului” este un roman retro ciberpunk, de calatorii in timp si de realitati paralele. E scris nepretentios, pentru a fi usor de citit, iar cei care l-au lecturat deja au recunoscut ca nu l-au lasat din mana pana nu l-au terminat.
Trei tineri studenti, aflati in vacanta, descopera resturi de hardware vechi si listingul unui program scris in urma cu peste un sfert de secol. Curiosi si pasionati, asa cum numai la o anumita varsta este posibil, ei reconstituie pasii facuti in trecut de cel care a proiectat acele echipamente. Actiunea incepe intr-un orasel de provincie, la fel ca atatea altele, numai ca, antrenata ca de un vartej ale carui spirale cresc si cresc, cuprinde intreg mapamondul si ajunge sa afecteze definitiv si dramatic viitorul.
Povestea paralela, care deschide fiecare capitol, se petrece intr-o cu totul alta lume, intr-un plan spiritual profund, aparent fara nicio legatura cu povestea principala. Las cititorului bucuria sa descopere cand cele doua planuri se intersecteaza.

5. Ziditorii de biserici
Culegerea de nuvele si povestiri de fata exploreaza fatetele unor realitati alternative. Cum ar arata lumea Viitorul Mass Media daca acest software, scris de programatori ieseni, ar face imposibile secretele? Sau ce ar putea fruntasii comunisti dintr-o alta Romanie sa invete De la Tigani? In Cronica Akasha si Second Chance  aflam ca moartea poate fi ocolita, iar in Switch oricine poate sa cumpere superputeri de pe piata libera. Povestea Ultimului Soarece de Biblioteca o putem regasi, mai mult sau mai putin, in fiecare dintre noi in confruntarea permanenta si tot mai agresiva cu noile tehnologii. Ziditorii de Biserici, nuvela care da numele acestei culegeri, trimite intr-o lume in care grotescul se imbina cu firescul, fantasticul interfera cu realitatea, iar Dumnezeu asculta dincolo de cuvintele rugaciunilor.


Autor: George Lazar
Editura: Stylished
Anul publicării: 2019
Pagini: 240+432+272+288+320Format: 13 x 20 cm
Categoria: Fictiune

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.