Orasul de bronz. Trilogia Daevabadului. Cartea I – S. A. Chakraborty

Orasul de bronz. Trilogia Daevabadului. Cartea I - S. A. Chakraborty

Primul volum al Trilogiei Daevabadului, o serie fantasy a carei actiune se desfasoara in Orient, in secolul al XVIII-lea. A fost declarata "Cea mai buna carte a anului 2017" de Library Journal • Vulture • The Verge • SYFYWire
Pasiti, fara teama, in orasul de bronz, in Daevabadul cel cladit de fapturi mitice, unde djinn-ii din basmele arabe i-au construit o lume fascinanta, in care magia si miraculosul se impletesc cu intrigile politice si amoroase, iar fanatismul religios cu lupta de eliberare a celor oprimati din cauza ca apartin unei rase declarate impure, intr-o poveste care va reusi sa fie pe cat de pasionanta, pe atat de realista.

Urzeala tronurilor a lui George R. R. Martin se combina cu miraculoasele povesti din O mie si una de nopti in acest roman despre Nahri, o tanara maestra in escrocherii din secolul al XVIII-lea, din Cairo, care descopera ca djinn-ii exista si au construit o civilizatie infloritoare. […] Aventurile prin care ea trece alaturi de chipesul daeva Dara sau in compania habotnicului, dar atat de inteligentului si marinimosului print al djinn-ilor, Alyzaid, precum si finalul surprinzator au reusit nu doar sa ma tina cu sufletul la gura, ci si sa ma faca sa trepidez de nerabdare in asteptarea celui de-al doilea volum al TRILOGIEI DAEVABADULUI. (Adrian Liang, The Amazon Book Review)

O carte ca un ospat extravagant – picanta si sangeroasa, ametitor de magica si totusi, cumva, cu totul si cu totul credibila. (Laini Taylor)


Autor: S.A. Chakraborty
ISBN: 9786067933451
Editura: Corint
Anul publicării: 2018
Pagini: 576
Categoria: Literatura Universala