Orasul cu salcami. Accidentul – Mihail Sebastian

Orasul cu salcami. Accidentul - Mihail Sebastian

Adriana Dunea, eroina Orasului cu salcami, fiica unor burghezi de provincie si adolescenta candida si cultivata, pleaca la Bucuresti, lasand in urma viata plictisitoare a oraselului si prima iubire pentru Gelu, care continua sa o iubeasca statornic. In capitala, fata trece granita maturitatii fizice si comportamentale si descopera mirajul senzualitatii, regasindu-si in cele din urma fostul iubit ca pe un amant pasional, dar alegand sa-l paraseasca pentru a se consacra, capricios, unei casnicii burgheze conventionale.

In Accidentul, Nora sare stangaci din tramvai si este ajutata sa se ridice de Paul, avocat de succes, insa nefericit sentimental, care o conduce pana acasa. Tanara profesoara i se daruieste spontan, desi devotamentul si rabdarea ei il lasa multa vreme indiferent pe mizantropul Paul. In cele din urma, Nora ii propune o excursie la schi, in mijlocul naturii somptuoase de pe Valea Prahovei.

Doua romane de dragoste care infatiseaza iubirea cu toate meandrele ei sufletesti in momente diferite ale vietii si alegerile hotaratoare pe care ea le insufla personajelor feminine.
Coperta brosata


Autor: Mihail Sebastian
ISBN: 9786063308826
Editura: Litera
Anul publicării: 2016
Pagini: 432Format: 130 x 200 mm
Categoria: Beletristica