Odiseea capitanului Cousteau – Alexandru Marinescu

0
(0)

Odiseea capitanului Cousteau - Alexandru Marinescu

Atras inca din adolescenta de mare, Jacques-Yves Cousteau s-a inscris la Academia Navala din Brest. Asa incepe povestea celui care avea sa devina unul dintre cei mai mari oceanologi ai lumii. Dupa ce l-a intilnit pe Philippe Tailliez, Cousteau a facut primele scufundari si drumul i s-a deschis larg spre realizarea celui mai mare vis al sau: sa cutreiere si sa exploreze oceanele lumii.

Visul i s-a implinit cind a ajuns la comanda navei Calypso, la bordul careia, vreme de patru decenii, a strabatut imensul continent albastru. A simtit tot timpul nevoia sa afle mai mult, sa imbunatateasca metode si tehnici si sa le impartaseasca, iar din expeditiile sale au rezultat mii de ore de filmari in adincuri. Din gheturile Antarcticii pina in Marea Rosie, Marea Caraibilor si Marea Mediterana, Odiseea capitanului Cousteau ne poarta intr-o calatorie fascinanta pe urmele celebrului explorator, mereu dornic sa se avinte in necunoscut.

Din cuprins:
Jacques-Yves Cousteau semneaza actul de nastere al scafandrului autonom • Misterele fintinii din Vaucluse • O nava numita Calypso • Filmul subacvatic si vedetele sale • Calatorie la capatul lumii • Explorarea marilor fluvii • Alcyone, fiica vintului • Sfirsitul unei nave legendare • Povara mostenirii

Alexandru Marinescu (n. 1936) este biolog, oceanolog, istoric al stiintelor, muzeolog. A fost sef de sectie la Muzeul National de Istorie Naturala „Gr. Antipa”, presedinte al Comitetului National Roman al Consiliului International al Muzeelor, vicepresedinte al Comitetului pentru Istoria si Filozofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Romane. De 45 de ani colaboreaza la emisiunea „Teleenciclopedia” a Televiziunii Romane. A primit numeroase premii, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural, in grad de ofiter. A participat la expeditii in Oceanul Pacific (insulele indoneziene), in Marea Mediterana si pe fluviul Saint-Laurent. A publicat 19 carti, sute de articole stiintifice si de popularizare a stiintei. A editat jurnalul antarctic inedit al lui Emil Racovita. Dintre volumele sale, amintim Cuceritori ai adincurilor. Jacques-Yves Cousteau (1980), O expeditie numita Belgica (1991), Emil Racovita si expeditia „Belgica” (1998), Jacques-Yves Cousteau, amiralul adincurilor (1999), Umbra cornului de rinocer. Despre animale cu dragoste (2008). La Editura Polirom a mai publicat Odiseea capitanului Cousteau (2017).


Autor: Alexandru Marinescu
ISBN: 9789734661718
Editura: Polirom
Anul publicării: 2017
Pagini: 368
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.