Ochii mintii. Eseuri, cronici, divagari – Irina Petras

0
(0)

Ochii mintii. Eseuri, cronici, divagari - Irina Petras

Cartea pune laolalta Eseuri si divagari publicate in ultima vreme in reviste literare (Romania literara, Steaua, Tribuna, Vitraliu, ProSaeculum etc.), cateva intrand, fragmentar, si in cuprinsul unora dintre cartile mele precedente (Literatura romana contemporana. O panorama, Oglinda si drumul. Prozatori contemporani, Vitraliul si fereastra. Poeti contemporani, De veghe intre carti, Viata mea de noapte etc.). Si de data aceasta, textele trimit, firesc, unele la celelalte. Gandirea vietii printre carti este una in miscare – conexeaza, se intoarce din drum, repeta, revine cu nuante, remaniaza discret in pas cu mereu alte lecturi. Raz‑gandirea tine si ea aproape.
Le adaug, ca in alte dati, o sectiune de Cronici si recenzii aparute – de la De veghe intre carti (2017) incoace – in Romania literara, Viata Romaneasca, Steaua, Tribuna etc.
Toate impreuna incropesc si un soi de autobiografie indirecta, caci spun ceea ce cred, trecand, despre multe dintre temele lumii si literaturii. Ele tin seama de spusele altora, dar pariaza, personalizat si subiectiv, pe ochii mintii mele. (Irina Petras)


Autor: Irina Petras
ISBN: 9786067975796
Editura: Scoala Ardeleana
Anul publicării: 2020
Pagini: 364Format: 16×23
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.