O istorie secreta a Revolutiei Ruse – Victor Loupan

0
(0)

O istorie secreta a Revolutiei Ruse - Victor Loupan

„Victor Loupan aminteste ca, si in prezent, multe dintre problemele morale, intelectuale, economice, teritoriale carora trebuie sa le faca fata Rusia sunt consecintele evenimentelor descrise in aceasta carte. Revolutia si razboiul civil au dezbinat popoare, familii, spirite.” – medias-presse. info

    Epopeea comunismului a marcat viata politica si intelectuala a secolului al XX-lea. Totul a inceput odata cu preluarea puterii in Rusia de catre un mic grup de indivizi, bolsevicii. Utilizand documente de arhiva inedite, volumul ne introduce in intimitatea nestiuta a protagonistilor Revolutiei Ruse. Uneori aceasta relatare riguroasa – care respinge epicul si monumentalul in favoarea aspectelor intime si umane – se transforma intr-o ancheta de politie sau intr-un roman de spionaj, cu observatia ca totul este adevarat si argumentat. In aceasta consta originalitatea cartii lui Victor Loupan, care ne prezinta atat beciurile politiei secrete, cat si birourile de pe Wall Street, inchisorile siberiene, dar si cafenelele din capitalele europene, frecventate de Lenin, Trotki si alti revolutionari. Cercetand aspectele invizibile ale Revolutiei Ruse, autorul deschide usi ramase ferecate pana acum.
Victor Loupan este jurnalist, scriitor, autor al mai multor lucrari de referinta despre istoria Rusiei si a comunismului. Este membru in Consiliul cultural al patriarhului Moscovei, presedinte al comitetului de redactie si redactor-sef al revistei La pensée russe si realizator de filme documentare. Este un colaborator constant al Le Figaro Magazine. In prezent, este unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti realizatori de emisiune ai postului de radio Notre Dame. Printre cartile scrise de Victor Loupan amintim: La Révolution n’a pas eu lieu (1990), L’ Argent de Moscou (1994), Le Défi russe (2000) si Nicolas II, le saint tsar (2001).


Autor: Victor Loupan
ISBN: 9786067931358
Editura: Corint
Anul publicării: 2017
Pagini: 160
Categoria: Istorie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.