O avere periculoasa – Ken Follett

0
(0)

O avere periculoasa - Ken Follett

 In 1866, tragedia loveste exclusivista scoala Windfield. Un tanar elev se ineaca intr-un accident straniu, in care sunt implicati mai multi tineri. Intamplarea si urmarile ei reprezinta factorul declansator al unei serii de tradari si crime care se intind pe trei decenii si afecteaza numeroase destine. 

Purtandu-l pe cititor din cluburile exclusiviste si bordelurile care dau viata celor mai intunecate fantezii din inalta societate londoneza, pana in salile de bal stralucitoare si opulente si in birourile lambrisate cu mahon ale marilor afaceristi ai lumii, Ken Follett creeaza printr-o gama uluitoare de contraste un roman al unei familii dezbinate de pofte carnale si unite de o mostenire comuna, intr-o lume in care lacomia, hranita de adevarul socant al mortii unui baiat, trebuie oprita, altminteri visurile nu doar ale unui om, ci ale unei natiuni vor fi sortite pieirii…
      Ken Follett s-a nascut in 1949 la Cardiff, in Tara Galilor. Licentiat in filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist la Evening News, in Londra, precum si ca director de editura la Everest Books.
      Primul sau bestseller, The Eye of the Needle, a obtinut premiul Edgar pentru cel mai bun roman, din partea Mystery Writers of America. Follett este membru al mai multor organizatii active in domeniul culturii: in comitetul consultativ al Reading Is Fundamental (RIF) din Marea Britanie, membru al Royal Society of Arts, National Literacy Trust si al Academiei din Tara Galilor, precum si membru in comitetul director al Academiei Nationale a Scriitorilor.
      Fragment:

In ziua in care se intămpla traigedia, baietii de la Şcoala Windfield fusesera consemnati in camerele lor. 
     Era o sămbata calduroasa de mai si in mod normal ar fi trebuit sa-si petreaca cu toti dapa-arniaza pe terenul de sport din partea de sud, unii jucănd crichet. altii privind de pe marginea umbroasa a padurii Bishop’s Wood. 
     Dar avusese loc o infractiune. Se furasera şase monede de aur din biroul domnului Offerton, profesorul de latina, si toata scoala era banuita.
    Toti baietii trebuiau sa ramana in camere pana cand faptasul era prins.
    Micky Miranda statea la masa scrijelita cu initialele a generatii de scolari plictisiti. 
    Tinea in mana o revista oficiala intitulata Echipament de infanterie. De obicei se uita vrajit la gravurile cu sabii, pusti si carabine, dar acum ii era prea cald ca sa se poata concentra.
     La  celalalt capat al mesei, colegul sau de camera,  Edward Pilaster, isi ridica nasul dintr-un caiet de latina.
     Copia de la Micky traducerea unei pagini din Plutarh.


Autor: Ken Follett
ISBN: 9786060061830
Editura: Rao Books
Anul publicării: 2019
Pagini: 640Format: 10.5X18 cm
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.