Nutritia femeii gravide si a nou-nascutului – Claudiu Marginean

Nutritia femeii gravide si a nou-nascutului - Claudiu Marginean

Promovarea unui mod de viata sanatos cuprinde si pregatirea preconceptionala a viitoarei gravide, nutritia in sarcina si apoi cea a noului nascut. Astfel cea mai importanta perioada, a startului unei noi vieti, poate beneficia de un suport adecvat. Cartea de fata incearca sa sistematizeze cele mai importante aspecte ale nutritiei femeii gravide si a nou-nascutului (0-28 zile). Dovezile stiintifice implicate in aceasta arie sunt insumate si prezentate succint. In literatura de specialitate, o asemenea carte se doreste la gradinita dintre support stiintific al datelor cunoscute in domeniu si un material util celor din afara corpului medical.

Aceasta carte poate fi un strument de lucru, ce se poate asocia oricarui tratat de obstetrica si ginecologie, dar si de pediatrie, permitand o aprofundare a notiunilor elementare de nutritie a binomului mama-nou-nascut. Se adreseaza tuturor celor care doresc sa parcurga date explicite, despre alimentatia si stilul de viata ce amprenteaza dezvoltarea individuala a generatiilor viitoare.

Dorinta autorilor a fost sa conceapa si sa puna pe hartie, sub forma de date ce au in spate publicatii de specialitate, raspunsuri la multitudinea de intrebari din aria nutritiei si a modului de viata, ce au venit de-a lungul practicii lor medicale.


Autor: Claudiu Marginean
ISBN: 9789731694832
Editura: University Press
Anul publicării: 2017
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )