Noul Cod penal comentat. Partea speciala – Editia a III-a, revizuita si adaugita

0
(0)

Noul Cod penal comentat. Partea speciala - Editia a III-a, revizuita si adaugita

Noul Cod penal comentat. Partea speciala – Editia a III-a, revizuita si adaugita 
Editia a treia a volumului de fata este continuarea lucrarii „Noul Cod penal comentat. Partea generala” si abordeaza dispozitiile Partii speciale a noului Cod penal.

Explicatiile articolelor cuprinse in Partea speciala se impun cu necesitate in aceasta perioada marcata de intrarea in vigoare a noului Cod penal, deoarece in cuprinsul Partii speciale au intervenit modificari semnificative fata de legislatia anterioara, modificari constand in introducerea unor institutii noi sau a unor corectii ale elementelor constitutive ale infractiunilor fata de textele Codului penal anterior, eliminarea unor paralelisme din reglementarea unor institutii si armonizarea dreptului penal roman cu sistemele celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Autorii au avut in vedere si modificarile legislative ulterioare publicarii editiei a doua a acestei lucrari, hotararile Curtii Constitutionale cu incidenta in materie, precum si practica judiciara relevanta adoptata potrivit noii legislatii penale (hotarari date in recursuri in interesul legii, hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, decizii de speta).

Nutrim speranta ca lucrarea de fata va constitui o experienta extrem de utila in practica judiciara si va imbogati si aprofunda in continuare si patrimoniul doctrinei penale.


Autor: Vasile Dobrinoiu , Ilie Pascu , Adrian Mihai Hotca , Ioan Chis , Mirela Gorunescu , Costica Paun , Maxim Dobrinoiu , No
ISBN: 9786066737852
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2016
Pagini: 1216
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.