Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal – Sega

Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal - Sega

Beneficiile obtinute din vanzarea acestei carti vor fi donate supravietuitorilor cutremurului devastator care a avut loc in Nepal, pe 25 aprilie 2015.
Cutremurul cu magnitudinea de 7, 8 grade pe scara Richter din 25 aprilie 2015 a devastat tarisoara de la poalele muntilor Himalaya. Peste 8. 000 de morti, peste 19 000 de raniti, zeci de monumente istorice complet distruse, peste 300 000 de locuinte daramate sau grav avariate, milioane de oameni ramasi pe drumuri.
Aceasta carte nu e o carte noua. Continutul ei e neschimbat de la prima editie, doar copertele sunt altfel. Cu toate astea, chiar daca ai citit-o, te indemn s-o cumperi, stiind ca beneficiile obtinute din vanzarea ei vor fi donate supravietuitorilor cutremurului din Nepal. Iata rostul acestei editii speciale.
Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal continua povestea calatoriei lui Sega inceputa in Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India.
Dupa cele trei luni petrecute in ashramul lui Osho din Pune, Sega isi ia zborul spre Himalaya si aterizeaza la Kathmandu, fara sa-si fi propus sa cucereasca Everestul ori sa-l intalneasca pe Yeti, ci sa-si prelungeasca viza pentru India, sa urmeze un curs de Vipassana in izolare si sa faca o vizita la Lumbini, unde s-a nascut Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha. Ca sa-si incerce puterile, nu recurge la rezervari prin internet si nici la ghiduri turistice sau persoane de contact, lasandu-se cu totul la voia intamplarii. Ceea ce il va costa, desigur… Soarta ii scoate in cale personaje dintre cele mai stranii, precum monstrul din Lumbini, deghizat intr-un sadhu, fratii Devkota care il momesc in excursii pe care nu si le-a dorit niciodata, Ana, frumoasa rusoaica si Igor, prietenul ei psihopat, sau Lama, ghidul nebun care il duce in Shangri-La, locul ascuns in inima muntilor. De la rafting pe raul Trisuli la calarit elefanti prin jungla, de la calusarii din Sauraha la Sarangkot, locul de unde se vede Annapurna in toata splendoarea, din Thamel si pana la Kapilavastu, palatul printului Siddhartha, din Centrul Dharmashringa, unde mediteaza 10 zile in izolare, pana in arestul politiei, unde petrece o noapte dupa gratii, Sega are parte de tot felul de peripetii care il schimba pentru totdeauna, revelandu-i sensuri din ce in ce mai adanci ale salutului Namaste si indepartandu-l de toate ca sa-l aduca mai aproape de sine insusi.
SEGA – Octavian Segarceanu pe numele lui adevarat – s-a nascut in 1971, la Brasov. Desi scrisul il atrage din copilarie, ajunge sa publice abia dupa 1990 mici crochiuri in Gazeta de Transilvania. Dupa absolvirea Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii din Bucuresti, se angajeaza copywriter in publicitate, unde ramane vreme de sapte ani, pentru ca apoi sa se reorienteze spre regia de reclame. Cinci ani mai tarziu, dandu-si seama ca ii scapa tocmai regia propriei vieti, pleaca pe Muntele Athos in cautarea a ceea ce nu gaseste in el insusi. Fiindca o sumedenie de intrebari ii raman in continuare fara raspuns, pe 11 iunie 2008, Sega porneste spre India sa-si afle propriul adevar. Vreme de un an, care ar putea fi considerat initiatic, pasii il poarta de la ashramul lui Osho din Pune pana in locul nasterii lui Buddha, in Nepal, din nordul tibetan al Indiei si pana in sudul ei dogoritor. Prima carte a lui Sega, Namaste. Un roman de aventuri spirituale in India (Humanitas, 2012), surprinde prima parte a fascinantei si, deopotriva, terifiantei sale calatorii pe taramurile de la capatul pamantului. Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal reia firul povestii de acolo de unde a intrupt-o autorul in volumul anterior.


Autor: Sega
ISBN: 9789735059569
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2015
Pagini: 280
Categoria: Beletristica