Misiune pentru Mantuire – Patriarhul Daniel

Misiune pentru Mantuire - Patriarhul Daniel

„Cred ca este necesara o dezvoltare a dialogului dintre teologii clerici si teologii laici, pe de o parte, dar si intre teologi si oamenii de alte profesii, pe de alta parte. De pilda, dialogul dintre preoti si medici, ca si cel dintre preoti si educatori este foarte necesar, mai ales ca avem mari probleme cu acei copii care au ramas in tara in timp ce parintii lor s-au dus sa castige un ban in strainatate. Acestor copii li se schimba comportamentul, le scade eficienta in ceea ce priveste asimilarea materiilor de invatamant sau frecventarea scolilor.
Deci, este nevoie de o gandire in dialog, in echipa, de oameni cu un scop comun, dar cu pregatire diferita. Faptul ca unii studenti in teologie studiaza si alte discipline este benefic mai ales pentru dialogul cu stiintele universului, ale naturii. Pe de alta parte, nu dialogul in sine este un scop, ci modul in care facem relevanta traditia si credinta pentru viata cotidiana, intelegem ce semnificatie are crezul, icoana, sau rugaciunea pentru viata noastra zilnica.
Avem nevoie de a cunoaste Teologia, dar si de a-i asculta pe credinciosi pentru ca, adesea, discursul direct, corect si academic nu se leaga de nevoile imediate ale credinciosilor”.
Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane


Autor: Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane
ISBN: 9786069210987
Editura: Basilica
Anul publicării: 2009
Pagini: 924
Categoria: Religie