Micutul Oli si Pietricica albastra – Eve Tharlet, Anne-Gaelle Balpe

Micutul Oli si Pietricica albastra - Eve Tharlet, Anne-Gaelle Balpe

“Micutul Oli si pietricica albastra” este o poveste care ne permite sa abordam tema donatiei si a generozitatii.
O carte pe care o puteti adauga absolut la biblioteca celor mici cu varsta peste 4 ani.
Povestea incepe cu micutul Oli care gaseste o pietricica albastra. Aceasta nu avea o forma anume, nu era nici grea, nici dura, dar era o pietricica albastra, mai albastra decat oricare alta pietricica pe care o vazuse vreodata.
Toata lumea cu care se intalneste in drumul sau ii spune sa arunce pietricica fiindca nu ii va fi de folos. Dar Oli simte ca va gasi o utilizare pentru aceasta intr-o zi. In cele din urma, intalneste o fata foarte trista si afla ca a avut dreptate tot timpul. Piatra lui este speciala pana la urma.
Finalul extrem de satisfacator confirma valoarea deciziilor sale si ofera un fir de sugestie ca vor continua calatoriile sale prin lume.
O poveste superba, scrisa cu simplitate si tandrete.
Autoarea i-a oferit personajului principal, Oli, o adevarata personalitate in doar cateva cuvinte. In ceea ce priveste ilustratiile, acestea sunt absolut splendide, pline de prospetime si, in acelasi timp, pline de mici detalii de remarcat (o libelula, o barca de hartie, o albina, etc.), plasate in paginile cartii numai pentru a umple acest univers frumos si proaspat.
O poveste frumoasa si atenta, care ar trebui privita ca o comoara. “Micutul Oli si pietricica albastra” ofera multe lectii valoroase: a crede in tine, a ajuta pe altii, a-ti asculta intuitia.
Despre Autor:
Anne-Gaëlle Balpe s-a nascut in 1975 si locuieste in regiunea Paris. Dupa ce a studiat filozofia, apoi multimedia si tibetanul, a predat la Universitate inainte de a deveni invatator. Timp de cativa ani, ea a desfasurat atat activitati de predare, cat si de scriere.
Astazi, ea se dedica pe deplin atat scrisului, cat si intalnirii cititorilor, la targuri comerciale sau la sedinte scolare.
A scrie romane este pasiunea ei, iar cartile care au fascinat-o de copil sunt inca insotitorii ei. Ea isi doreste sa aduca copiilor o astfel de fascinatie prin propriile povesti.
A publicat aproximativ douazeci de carti – albume, romane ilustrate, romane pentru adolescenti, romane colective.
Eve Tharlet, ilustrator de succes, s-a nascut in Alsacia, dar a crescut in Germania – mai ales in Freiburg im Breisgau. Dupa ce a terminat liceul, a luat cursuri de gravura si serigrafie la Berlin, iar apoi s-a stabilit in Franta pentru a studia la Scoala de Arte Decorative din Strasbourg – in atelierul de ilustratie al lui Claude Lapointe.
In ultimii ani, a lucrat si ca artist de benzi desenate, iar majoritatea cartilor sale pot fi gasite in mai multe limbi din intreaga lume. Este ilustratoarea a peste 150 de carti pentru copii, inclusiv carti si calendare in miniatura, jocuri si reviste, carti scolare si basme clasice.
La editura Didactica Publishing House au fost publicate numeroase carti ilustrate de Eve Tharlet: “Domnul Zapada”, “Emotie de Craciun”, “28 de povesti de noapte buna”, “Au dintii mei…!”, “Dora & Tim – o prietenie neasteptata”, “Mami, de ce sunt cand prea mare cand prea mic?, “ Promisiunea ramane promisiune”, “Talentul lui Noli”, “Toti avem un talent”, “Toti copiii au nevoie de dragoste”, “Unul pentru toti, toti pentru unul”.


Autor: Eve Tharlet, Anne-Gaelle Balpe
ISBN: 9786060481683
Editura: DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Anul publicării: 2020
Pagini: 32
Categoria: Carti pentru Premii Scolare