MICUL CAMPION. Teste de cultura generala. Clasa a II-a – Maria Alexandru

MICUL CAMPION. Teste de cultura generala. Clasa a II-a - Maria Alexandru

Lucrarea de fata este o alternativa reusita la ceea ce numim cu totii „calculator“, deoarece ii scoate pe elevi din chingile manualelor. Beneficiind de o ilustrare si de o grafica deosebita, acest auxiliar va fi rasfoit cu placere de copii cat si de parinti.
Remarcam preocuparea autoarei de a raspunde noilor tendinte ale educatiei: de a acorda atentie egala celor doua aspecte ale procesului didactic (informativ si formativ), si de a face din elev un partener de educatie. Elevii sunt ajutati sa conecteze achizitiile din diferite discipline, iar aceste achizitii cu cele de zi cu zi.
Testele propuse in lucrare fac parte din zona de operare a obiectivelor de referinta prezentate in actualele programe de invatamant pentru ciclul primar si raspund cerintelor invatarii integratoare care are drept tinta copilul ce manifesta autonomie in invatare, invata eficient, isi acuta informatia de care are nevoie si o coreleaza cu alte elemente, are curajul de a incerca (chiar daca greseste).
Rezultat al unor preocupari si eforturi laudabile, lucrarea poate deveni un instrument de lucru util si placut pentru cei interesati.


Autor: Maria Alexandru
Editura: Carminis
Anul publicării: 2017
Pagini: 112Format: 16,5 X 23,5 cm
Categoria: Auxiliare scolare