Metode si tehnici utilizate in cercetarile de marketing. Aplicatii

0
(0)

Metode si tehnici utilizate in cercetarile de marketing. Aplicatii

Cuprins:

Cuvant inainte (p9)
1. Tipuri de scale. Metode de scalare (p11)
2. Metode calitative de studiere a pietei (p31)
3. Metode de obtinere a informatiilor in cercetarile de marketing (p69)
4. Metode de analiza a informatiilor in cercetarile de marketing (p113)
5. Previziuni de marketing (p157)
Ghid de utilizare pentru Excel sub Windows 1995 (p235)
Bibliografie (p247)
Anexe (p248)

Descriere:

Lucrarea "Metode si tehnici utilizate in cercetarile de marketing. Aplicatii", elaborata de un grup de profesori de la Catedra de Marketing a Academiei de Studii Economice, reprezinta o a doua incercare de a oferi specialistilor, cercetatorilor si studentilor, tuturor celor interesati, elementele metodologice referitoare la proiectarea cercetarilor de marketing, la specificarea, culegerea, masurarea, analiza, si interpretarea informatiilor obtinute, la integrarea acestora in procesul de adopare a deciziilor de marketing.
Lucrarea abordeaza intr-o viziune eminamente aplicativa problematica cercetarilor de marketing utilizand concepte si instrumente dintr-o varietate de domenii – matematica, statistica, sociologie, pshiologie – folosite pentru investigarea unui spectru larg de fenomene economice si sociale.
Abordand domenii esentiale ale cercetarii de marketing cum ar fi masurarea si scalarea fenomenelor de marketing, metodele si tehnicile de cercetare calitativa, proiectarea cercetarilor directe, instrumentele folosite in analiza informatiilor de marketing metodele, tehnicile si instrumentele de previziune a fenomenelor de marketing, lucrarea "Metode si tehnici utilizate in carcetarile de marketing. Aplicatii", reprezinta o contributie de valoare pentru aprofundarea cunostiintelor intr-un domeniu de maxima importanta al stiintei, promovarea marketingului modern si pentru optimizarea deciziei economice si de marketing la nivelul intreprinderii.


Autor: Iacob Catoiu
ISBN: 9739021239
Editura: Uranus
Anul publicării: 2009
Pagini: 255Format: 14.5×20.5
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.