Medicamente verzi din farmacia naturii. Editia a II-a, revazuta si adaugita – Virginia Ciocan

Medicamente verzi din farmacia naturii. Editia a II-a, revazuta si adaugita - Virginia Ciocan

In zilele noastre, este mult mai important sa te simti bine cand te trezesti dimineata, fara sa recurgi la medicamente, sa fii dinamic si energic, cu pofta de viata, chiar daca te asteapta o zi grea, cu multe probleme de rezolvat in familie sau la slujba. Aceasta stare de bine este chiar de preferat absentei bolilor sau unor defecte fizice, care pot fi prezente in viata noastra.
Sanatatea si puterea de munca, energia si atitudinea optimista fata de viata, bucuria de a trai si incetinirea imbatranirii, randamentul maxim fizic si intelectual si, de ce nu, dorinta de a te mentine tanar si activ pana la varste inaintate, se pot realiza foarte usor folosind imensa farmacie verde a naturii, pe care Dumnezeu, in marea lui generozitate si iubire, a daruit-o oamenilor.

Medicamentele verzi, asa cum sunt metaphoric denumite plantele medicinale, sunt cele cu care se pot realiza dorintele ancestrale ale omului din toate timpurile, natura fiind cel mai sofisticat si bine dotat dintre laboratoarele lumii, cu rezultate ce nu mai pot fi contestate de nimeni, nici chiar de cei mai sceptici specialisti din domeniul medicinii clasice.

Dupa ce, de milenii, fitoterapia a furnizat medicamente pentru toate afectiunile, dezvoltarea moderna si exploziva a medicinii alopate din secolul trecut, bazata pe medicamente chimice de sinteza, a facut din terapia cu plante o Cenusareasa a medicinii, aruncand-o intr-un con de umbra care, si in zilele noastre, se mai face simtit.

Succesele de necontestat ale farmaceuticii modern au fost presarate si cu destule esecuri, dar si cu promisiuni neonorate, ca aceea de eradicare a unor boli grave, cum este cancerul. In mod oficial, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca a patra cauza de deces in lume este consumul abuziv de medicamente de sinteza. Chimia clinica a depasit, dupa parerea multor specialisti, masura si a trecut de la uz la abuz, iar acest fapt nu poate trece nebagat in seama, datorita efectelor, de multe ori generatoare de moarte.

Fitoterapia insa, a evoluat si a trecut de la faza empirica, traditionala, la o etapa superioara, stiintifica si moderna, recunoscuta in prezent de tot mai multi specialisti. Relansarea fitoterapiei s-a facut in paralel cu combaterea amatorismului, a conservatorismului si chiar a fanatismului stiintific, iar in prezent continua sa castige din terenul pierdut. In viitorul nu prea indepartat, fitoterapia se va dezvolta atat de armonios, incat va putea dovedi ca fiecare om poate deveni propriul medic, printr-o abordare de paradigma schimbata total, in armonie cu natura si cu religia crestin-ortodoxa.
Fitoterapia foloseste plantele sub forma totala, spre deosebire de medicina alopata ce recomanda doar extracte din plante. Fitoterapia abordeaza fiinta umana holistic, ca pe un tot si merge direct la cauza care a generat boala.
Spre deosebire de medicamentele de sinteza, medicamentele verzi sunt mai accesibile, fiind usor de procurat, din propria gradina, din paduri, pasuni sau livezi nepoluate, in timpul excursiilor in natura si sunt incomparabil mai ieftine.

Plantele medicinale au, cu mici exceptii, o actiune mai blanda si sunt lipsite aproape total de efecte adverse, atunci cand se respecta doza. Bolnavii tratati prin fitoterapii sunt luati ca un intreg, efectele fizice si psiho-emotionale echilibrand intreg organismul. In plus, se pot folosi in paralel cu medicamente de sinteza, cand efectul este sinergic.
Medicamentele verzi dau rezultate bune in stadiile incipiente ale tuturor bolilor si au rezultate foarte bune in profilaxia acestora. In bolile grave sau in cele cronice, medicamentul verde are un pretios rol adjuvant. Dar, in practica medicala naturista, conteaza mai mult pacientul si apoi boala si, de foarte multe ori, dorinta bolnavului de a se vindeca face adevarate miracole, lucru care contrazice stiinta medicala si invinge boala, chiar in afectiuni grave, precum cancerul.


Autor: Virginia Ciocan
ISBN: 9786062810603
Editura: Universitara
Anul publicării: 2020
Pagini: 232
Categoria: Medicina ( Carti de specialitate )