MATEMATICA SI EXPLORAREA MEDIULUI-CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA I SEMESTRUL I (M. Mihaiescu )

MATEMATICA SI EXPLORAREA MEDIULUI-CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA I SEMESTRUL I (M. Mihaiescu )

MATEMATICA SI EXPLORAREA MEDIULUI-CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA I SEMESTRUL I (M. Mihaiescu )
 
Caietul reprezinta un partener de invatare si de joaca al elevului de clasa I, un reper pentru cadrul didactic, o solutie pentru parintii preocupati de formarea si dezvoltarea propriilor copii.

Contextele variate de invatare si exersare, elementele de joc, diversitatea sarcinilor de lucru ii stimuleaza pe elevi sa actioneze, sa intrebe, sa intervina, sa aiba initiativa, sa exprime idei.

Temele abordate coincid cu cele de la Comunicare in limba romana, sarcinile de lucru si exercitiile – joc constituind premise pentru o reala invatare integrata. Activitatile sunt atractive si originale, asigura in mod eficient intelegerea, sistematizarea si consolidarea continuturilor.

Exercitiile abordeaza toate temele prevazute in programa scolara si contribuie la dezvoltarea competentelor specifice Matematicii si explorarii mediului.

Materialul este conceput pentru a incuraja:

– gandirea activa;
– explorarea;
– curiozitatea cognitiva;
– rezolvarea de probleme.

Parerea autorilor

Lucrarea ofera sugestii de abordare integrata a continuturilor lasand, in acelasi timp, posibilitatea de a organiza invatarea dupa criterii proprii, adaptate particularitatilor fiecarei clase si fiecarui elev. Structurarea sarcinilor de lucru de la simplu la complex, modelele de rezolvare oferite, varietatea itemilor utilizati in probele de evaluare reprezinta cai sigure in demersul invatatorului de a asigura sanse egale de invatare tuturor elevilor.


Autor: Stefan Pacearca, Anita Dulman, Mirela Dinescu
ISBN: 5948492310298
Editura: Intuitext
Anul publicării: 2015
Pagini: 56Format: 20×26
Categoria: Auxiliare scolare